Smitteopsporing (foto: Sundhedsstyrelsen)
Billede af smitteopsporing (foto: Sundhedsstyrelsen)

Næstved Kommune hjælper til med lokal smittesporing

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.02.21
Næstved Kommune har indgået samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring smitteopsporing og isolationsopfølgning.

Er du bosiddende i Næstved Kommune, testet positiv for corona og kan sundhedsmyndighederne ikke komme i kontakt med dig, kan du forvente at blive kontaktet af Næstved Kommune.
Næstved Kommune har indgået en aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed om at hjælpe med, at kontakte de smittede borgere, som Styrelsen ikke selv får kontakt til inden for de første 24 timer.
Derudover kontakter Næstved Kommune også borgere der allerede har været i kontakt med sundhedsmyndighederne til en opfølgning omkring selvisolation. 

Næstved Kommunes lokale smitteopsporing består af medarbejdere fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, som er blevet klædt på til opgaven af Styrelsen for Patientsikkerhed.
Næstved Kommunes lokale smitteopsporing er startet mandag den 15. februar og står for at kontakte de borgere, som Styrelsen for Patientsikkerhed forgæves har ringet og skrevet til. Listerne med smittede og isolationsopfølgning bliver dagligt sendt til Næstved Kommune fra Styrelsen for Patientsikkerhed.