Foto af at der spilles Pokémon på biblioteket
Foto af at der spilles Pokémon på biblioteket

Pokémon på biblioteket

18.08.16
Pokémon GO dillen er over os. I Næstved er der Pokémon center på Næstved Bibliotek. Og hver anden torsdag er der Pokémon turnering i børnebiblioteket.

Pokémon GO er udviklet af Niantics Real World Gaming Platform. Det populære spil bruger lokationer i den virkelige verden til at guide spillerne rundt. På den måde registrerer spillet, når du er tæt på Pokémoner, Pokéstops og Pokémon centre. I Næstved er der Pokémon center på Næstved Bibliotek.

Pokéstops er lokationer, hvor interessante genstande som en statue, et springvand, et tårn eller andet er placeret. Når du i Pokémon GO er i nærheden af et Pokéstop, kan du bl.a. modtage Poké Balls, for at komme videre på Pokémon jagten. Du kan tilslutte dig ét ud af tre hold. Efterfølgende kan du begynde at kæmpe om at besidde Pokémon centre. De er, som de førnævnte Pokéstops, placeret i den virkelige verden. Det kan f.eks. ligge i et museum, en skole eller som i Næstved på et bibliotek. Et hold skal arbejde sammen for at gøre Pokémon centeret stærkt og forsvare det imod angreb fra andre hold. Dette gøres ved, at man kaster sine fangede Pokémoner i kamp.

Lån en oplader

Pokémon GO har vist sig at sluge batteriet på mobiltelefonerne. Derfor kan du komme ind på Næstved Bibliotek og oplade din telefon. Du kan selv medbringe en oplader eller låne en i Kvikskranken. Opladeren kan kun lånes, når der er personale tilstede.

Vind en æske Pokémon badges

I Pokémon serien kæmpes der om badges, som giver adgang til at kæmpe i de store Pokémon ligaer. - På Næstved Bibliotek ønsker vi at leve op til denne stolte tradition med en konkurrence, hvor du kan vinde en æske med Pokémon badges fra sæson 1 i tv-serien. Du skal bare tage et billede af en Pokémon, som du har fundet i eller omkring Næstved Bibliotek. Du skal være online i appen Pokémon GO. Når en Pokémon dukker op på din skærm, klikker du den, vælger kamera funktionen i appen og tager et billede – husk at sætte AR til i højre hjørne, så vi kan se, at du befinder dig ved Pokémon centeret. Billedet uploader du enten til Instagram eller Facebook med hashtagget #naesbibpokemon. Du kan også vælge at tagge os #naesbib eller på Instagram @naesbib. Vi trækker en vinder torsdag den 1. september, fortæller kommunikationsmedarbejder Pinaki Thorlin, Næstved Bibliotek.

Spil med Pokémonkort på biblioteket

Hver anden torsdag i lige uger er der gratis Pokémon turneringer med traditionelle Pokémon spil i børnebiblioteket fra kl. 16.00-17.30. Du behøver ikke at have dine egne kort eller et på forhånd sammensat dæk med. Martin, som står for arrangementet har Pokémondæk, så I skal bare give jer i kast med spillet. Du må også tage dine egne kort med. Du behøver ikke kende spillet i forvejen. Når man spiller Pokémonkort udvikles der venskaber, engelskkundskaber, matematisk øvelse, strategisk sans – og så er det bare virkelig sjovt og nervepirrende. Første gang efter sommerferien er torsdag den 8. september
 

Fakta: Pokémon er et eventyrunivers skabt af spildesigneren Satoshi Tajiri i samarbejde med den japanske spiludvikler Nintendo. I fortællingerne om Pokémon indgår både videospil, spillekort, Anime-tegnefilmsserie og meget andet. De første Pokémon-videospil, der udkom i Japan i 1996 og gjorde Pokémon til et verdensfænomen, var Pokémon Red og Pokémon Green. I Pokémon tv-serien fra 1998 rejser den 10 årige Ash ud i verden sammen med sine venner for at opfylde sin drøm om at blive verdens bedste Pokémon træner. I hver ny by er der et Pokémon center.