Elisabetta Paustian
Elisabetta Paustian

Med egne ord

21.03.16
Fra mandag den 4. april til fredag den 29. april udstiller billedkunstneren Elisabetta Paustian sine illustrationer til digtsamlingen ”Med egne ord” på Fuglebjerg Bibliotek. Digtsamlingen er skrevet af digtere fra Marjatta , som alle har Downs syndrom.

For et par år siden blev dansk-italienske Elisabetta Paustian meget inspireret af en gruppe digtere med Downs syndrom, der alle bor på Marjatta. De har igennem en årrække været samlet på Marjattas lyrikværksted, Naos, guidet af underviser og sprogformer Niels Damm. I deres digte er spontanitet og nysgerrighed de kraftigste drivende kræfter. Virkeligheden bliver vendt og drejet, set på udefra og indefra, med øjne uden forbehold. Samarbejdet med lyrikværkstedet udmundede i digtsamlingen "Med egne ord" (2014) - et møde mellem digtene og Elisabetta Paustians billede-univers. Og det er såvel bogen som billederne, der udstilles.

 

Fordybelse i eventyrlige universer

- Kunstnerisk undersøger jeg processer, som tager udgangspunkt i tilfældighed og intuition. Som Klods-Hans, i H.C. Andersens eventyr, prøver jeg på at ”fange mulighederne”, på at gribe og bruge dem. En anden stor interesse er grænsen mellem naturen og fantasi. Min kreative proces er en dialog mellem mig og små og store papirstykker eller pletter på lærredet, som bliver gradvist levende og trækker mig i en retning, fortæller Elisabetta Paustian, som elsker at fordybe sig i at skabe eventyrlige universer, hvor alle mulige væsner kan dukke op for at være med.

 

Elisabetta Paustian er vokset op i Italien, men har boet i Danmark de sidste fem år. Hun har studeret fire år på kunstskole og er uddannet som designer i Milano. I dag arbejder hun som kunstner, grafisk designer og underviser i billedkunst.

 

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

GennemseGennemse
  • Bog

Med egne ord

(2014)
Læs mere