Foto af Raymond, der er IT-frivillige
Foto af Raymond, der er IT-frivillige

IT-frivillige på biblioteket

17.06.16
Gennem det sidste 1½ års tid har der været IT-frivillige på Næstved Bibliotek. Raymond Luthra er en del af en mindre gruppe, som hjælper borgerne, når der er brug for assistance.

På Næstved Bibliotek er der mange, som kommer forbi for at bruge en af de mange PC’ere, printer, scanner eller kopimaskine i bibliotekets IT-område. Langt de fleste klarer sig selv, men ind i mellem er der brug for hjælp. Og her står bibliotekets lille team af IT-frivillige klar. Men der er altid brug for flere!

Så fantastisk at hjælpe andre

69-årige Raymond Luthra, som er født og opvokset i Indien, kom til Danmark for 52 år siden. Han har altid været god til det med computere og har også tidligere hjulpet med IT-vejledning bl.a. i Flygtningecentre forskellige steder samt på Birkebjerg Centret i Næstved. Selv udtaler Raymond, at han har modtaget så meget godt i Danmark. Så nu er det på tide, at han giver lidt tilbage. Det er så dejligt at hjælpe. Og så elsker han at snakke med andre. Raymond Luthra har gennem flere år arbejdet som tolk – så det passes ind i vagterne som IT-frivillig.

Hvad laver man som IT-frivillig?

Der kommer mange spørgsmål – lige fra problemer med at bruge kopimaskinen, skemaudfyldelse til brug af Netbank, NemID, e-Boks og Borger.dk. Raymond Luthra prøver altid at hjælpe så godt han kan. Er der større udfordringer, fx med Borger.dk eller andet, så sender han opgaven videre til personalet i Borgerservice eller Kvik-skranken.

Har du også lyst til at være IT-frivillig?

- Vi er pt. fire IT-frivillige, men det ville være rigtig godt, hvis vi bliver nogle flere, udtaler Raymond Luthra, som har været IT-frivillig på biblioteket siden marts måned. Han tilføjer, at det er dejligt at være en del af et team samt at det er en god måde at møde nye venner. Selv er han begyndt at cykle sammen med Christian, som også er en af de IT-frivillige.

Kompetencer for IT-frivillige

Er du fortrolig med at bruge en computer, færdes nogenlunde hjemmevant i den digitale verden og har lyst til at lære fra dig, så er det måske noget for dig at blive IT-frivillig på Næstved Bibliotek? Her kan du hjælpe andre mennesker med at blive fortrolige med IT og få løst konkrete opgaver. Som frivillig kan du blive en del af et netværk, der mødes fem gange om året. På netværksmøderne er der mulighed for at dele oplevelser med andre frivillige. Og der er altid enten et oplæg om et aktuelt emne eller noget relevant undervisning. Som frivillig vil du også blive tilbudt kompetenceudvikling af forskellig art - og du vil komme til at møde både andre frivillige, kolleger/medarbejderne på biblioteket og en masse borgere, der har glæde af din hjælp.

Se hvornår du kan møde de IT-frivillige

Har du fået lyst til at blive IT-frivllig på Næstved Bibliotek kan du kontakte  Julie Ertmann Busborg på tlf.: 55884018 eller mail: jubus@naestved.dk