Foto af bibliotekets forårsfoldere
Foto af bibliotekets forårsfoldere
Foto af bibliotekets forårsfolder
Foto af bibliotekets forårsfolder

Bibliotekets forårsfolder er på gaden

27.12.17
Biblioteket er klar til en ny sæson med fællesskab om foredrag, workshops, musik og debat. Det og meget mere præsenteres i forårsfolderen, som nu er på gaden.

Folderen kan fås på alle de fem biblioteker i Næstved Kommune. Folderen kan også hentes i en pdf-udgave på bibliotekets hjemmeside.  

Litteraturens billedsprog

Det store tema i foråret er "Litteraturens billedsprog". Det kommer til udtryk i form af arrangementer hvor den røde tråd er, enten den evne tekster har til at danne billeder i læsernes hoveder, eller - mere konkret - illustrationer til primært børnebøger.

Vi dykker blandt andet ned i forfatter og illustrator Jakob Martin Strids fantastiske verden - fx: "Lille frø", "Mimbo Jimbo" og "Den utrolige historie om den kæmpestore pære", der netop er blevet filmatiseret. I fire uger vil bibliotekerne være fyldt med "Strid" i form af oplæsning for børnehaver og klasser, konkurrencer og forskellige oplevelser - blandt andet en familiekoncert med det fremragende og kendte band Dissing og Las, der har kastet sig over at fortolke Strids univers musikalsk.

Litteratur fylder naturligt meget på bibliotekerne, og dette forår får vi også besøg af de to prisbelønnede forfattere Merete Pryds Helle og Tine Høeg, og vi skyder et helt nyt tiltag i form af bogcaféer i gang, hvor bibliotekarer byder op til deling af læsetips.

Medborgerskab, debat og miljø

Bibliotekerne er det eneste offentlige rum, hvor borgere har mulighed for at opholde sig eller mødes uafhængig af alder, social status og religiøs overbevisning, ja, de er borgernes huse. Det er også huse, hvori det aktive medborgerskab og nysgerrighed overfor nye indsigter og andres holdninger dyrkes.

Det kan blandt andet være på miljøområdet, hvor der i foråret vil blive afholdt en genbrugsdag og en temaaften om plastik, som er et samarbejde med blandt andet Cityforeningen og Ressourcecity, og der startes en arbejdsgruppe i Glumsø med fokus på lokal, grøn omstilling op.

Debat, der baserer sig på viden er et af bibliotekernes hjertebørn, og i starten af det nye år vil der være endnu to omgange Tænksomme Tirsdage, hvor borgerløn og fake news er de aktuelle emner.

Fællesskab om musik og sang, ja sågar dans!

Kurts populære quizklub genopstår i foråret på Næstved Bibliotek i form af fire quizaftener, hvor hold på op til fire quizzer mod hinanden i musikviden. Navnet "Kurt" kommer fra Kurt Baagøe, den lokale musikkender og -journalist, der er vært sammen med bibliotekets kulturformidler Lars Ovesen.

Vi mødes også om den klassiske musik og grammofonkærlighed i form af lytteklubber og et helt nyt tiltag er at hver fredag kl. 10 er der fællessang på Næstved Bibliotek, som man bare kan møde op til.

At litteratur og musik også kan mødes, illustreres af at vi får besøg af digteren Claus Høxbroe, der i bandet "Høxbroe - Langkilde - Anderson" fyrer svedig beatpoesi af. Og der bliver heldigvis også plads til endnu to omgange Middagsmusik, hvor musiker Rasmus Hedeboe inviterer andre musikere til snak og sammenspil af høj klasse. 

Og ja, så kommer vi til dansen... En lørdag i marts byder vi op til seniordans på Næstved Bibliotek!

Se det hele her på hjemmesiden

Her er blot nævnt et lille udpluk af alt det, der sker på bibliotekerne i Næstved Kommune i løbet af forårssæsonen. I forårsfolderen er der meget mere og der vil endda løbende dukke flere begivenheder op. Det hele kan ses og her på hjemmesiden

Vi ses på biblioteket!

Filer