Biblioteket besøger vinderne af tegnekonkurrence

11.05.18
Det kan være en udfordring at skulle indrette en pære, så den er beboelig. Denne udfordring tog 2. R. fra Kobberbakkeskolen, afd. Uglebro, op, da de i foråret besøgte Næstved Bibliotek til temaugerne "Jakob Martin Strids Univers". Og mandag den 1. maj fik to elever fra 2. R. overrakt præmien fra Næstved Bibliotek

For flere af skoleeleverne var det deres første besøg på biblioteket. Klasselærer Susanne Hørup Bendtsen fra Kobberbakkeskolen i Næstved havde planlagt turen, så børnene kunne komme på en udflugt med både juice og boller. Og det var der behov for, da de ankom til Næstved Bibliotek til fods. Det vidste sig dog at være det hele værd. Børnene var utrolig glade for besøget og fandt det både spændende, sjovt og lærerigt.  

Bibliotekets udsendte talte med Danica Sofie Prenya, Sahar Ibrahim og Tilje Sofie Rictor Kirkebye. De kunne alle fortælle om deres yndlings historier fra "Strids" univers, og hvorfor det lige var de fortællinger, der faldt i deres smag.
Tilje: - Jakob Martin Strid er en sjov forfatter. Han skriver sjove ting og i Lille Frø finder han på at brænde telefoner af. Han er en ballademager. 
Sahar: - Jeg kunne godt lide Min mormors gebis. Den ligger inde på mit bord, fordi jeg her lånt den. Der en en masse sjove rim i bogen. Vi har også set filmen i skolen.
- Det var rigtig sjovt, fordi det var så stort. Vi skulle finde tegninger af pærer. Vi hørte også historien Den kæmpe store pære, mens de viste billeder fra bogen, fortæller Danica, som besøgte biblioteket for første gang.
For personalet på Næstved Bibliotek betyder det rigtig meget, at børnene får mulighed for at arbejde videre med sådanne emner, når de kommer hjem eller tilbage til skolen. 
 
Klasselæreren er stolt af sine elever
De to-sprogede piger Angela Bunbambung og Restin Abdul Kader blev begge vindere i tegnekonkurrencen på Næstved Bibliotek og Borgerservice. Angela er først startet på skolen i 2. klasse. Klasselæreren Susanne Hørup Bendtsen fortalte, at hun er stolt af de dygtige piger. Restin var desværre syg, da bibliotekets udsendte besøgte skolen. Angela tog stolt imod sin præmie, mens resten af klassen jublende så til. Alt i alt var der stor glæde på klassekammeratens vegne og stor lyst til at besøge biblioteket igen. 
 
Der er også blevet overrakt præmier til vinderne af konkurrencen på lokalbibliotekerne i Næstved Kommune.