Still waiting for NES Foto af Dave Pullis fra Unsplash
Still waiting for NES. Foto af Dave Pullis fra Unsplash.

Tre kreative aktiviteter til din fredag

04.05.21
Lær at lave graffiti, tag på ordskattejagt og slip din indre poet løs. Alt det kan du kaste dig ud i på fredag den 7. maj.

Selvom vi har været nødt til at udskyde festivalen NES (Næver Ending Stories) til september, skal du ikke snydes for oplevelser på fredag den 7. maj. Vi har nemlig planlagt tre kreative og ikke mindst Covid19-venlige aktiviteter.

Her er, hvad du kan opleve på fredag:

Graffiti-workshop

Fredag d. 7. maj afholdes tre separate workshops i graffitimaling og -teknik, hver af 1,5 times varighed. På disse workshops bliver deltagerne undervist i brugen af en spraydåse som værktøj til kreativ udfoldelse på en dertil opstillet malevæg. 

Deltagerne vil blive guidet og undervist af en erfaren graffitimaler, og hver deltager ender med at have designet, kreeret og malet sit eget graffiti bogstav-tag.

Lyder det som noget for dig? Så skynd dig at booke en plads, inden de forsvinder! 
Graffiti workshop fra 16:30 - 18:00
Graffiti workshop fra 18:00 - 19:30

Black Out Poetry (ved/på Kulturbroen)

Har du nogensinde ønsket, at du kunne lave om på en bog? Bare slette alle de ord, der var unødvendige? Eller måske bruge andres ord til at udtrykke dig selv? Så får du chancen på fredag den 7. maj. 

Men hvad er Black Out Poetry? I stedet for at skrive dit digt med egne ord på en tom, hvid side, handler Black Out Poetry om at bruge andres ord. I al sin enkelthed går det ud på at slette ord fra en eksisterende tekst og dermed skabe nye historier.

Vi har taget den første side fra første kapitel af nogle velkendte bøger og hængt dem på Kulturbroen. Nu er det op til dig – med en sprittusch i hånden – at slippe kreativiteten løs. Skal det være en minihistorie? Et digt? Du bestemmer, og alt er tilladt. 

Ordskattejagt i Næstved (rundt omkring i byen)

Normalt går en skattejagt ud på at finde en kiste fuld af guldmønter. I hvert fald hvis er sørøver. Men denne skattejagt er lidt anderledes. Skatten er nemlig 28 orange ord, som vi har placeret forskellige steder i bymidten. Nogle ord er korte, andre lange. Hvad de betyder er op til dig. 

Når du har fundet et ord, kan du tage et billede, lægge det på Instagram og eventuelt skrive lidt om, hvad det ord siger dig. Hvordan passer det til dig, dit liv – eller Næstved? 

Du kan også se, om du kan finde flere ord og bruge dem til at lave et digt. Hvis du er ude efter en udfordring, kan du give dig i kast med et haikudigt; et digt på tre linjer, hvor der skal være 5 stavelser i første linje, 7 i den næste, og så 5 igen. 

Ordene står fast, så du skal huske at skrive dem ned, hvis du vil bruge dem til digte. 

Husk at tagge os (@naesbib) i billeder eller stories på Instagram. Vi glæder os til at se, hvad du finder på. Brug også gerne hashtagget #OrdSkattejagt og #NES. God jagt!