Logo for LYT - en podcast om lyrik
Logo for LYT - en podcast om lyrik

Ugens litteraturpodcast: LYT - en podcast om lyrik

28.02.19
Der er mange spændende podcasts om litteratur. Vi anbefaler i disse uger forskellige og denne uge er turen kommet til LYT - en podcast om lyrik

Der findes så mange spændende podcasts om litteratur. Podcastene har forskellige vinkler på litteraturen og er lavet af engagerede mennesker der holder af litteratur.  Man kan høre samtaler om og med forfattere og ind i mellem højtlæsning. I de kommende uger præsenterer vi nogle af dem vi godt kan lide.

Ugens podcast LYT

LYT præsenterer danske digtere gennem personlige samtaler. Hvert afsnit har et tema og en eller to digtere. Digteren interviewes af biblioteksformidlere og på den måde kommer lytteren tættere på digteren. Måske får han eller hun en bedre forståelse af, hvordan lyrikken opstår og kan forstås. 

Der også plads til skepsis, fortvivlelse og spørgsmålstegn. For som Klaus Høeck siger: 

"Hvem fanden ved, hvad poesi er? Det kan man jo ikke definere. Hvis der var en formel ... og man kan sige det er sådan og sådan, så var det jo nemt nok, men det er der jo ingen der ved, så er det poesi?
Det håber vi!" (Litteratursiden)

Med LYT får du indblik i digternes maskinrum og kan blive inspireret til din næste læseoplevelse. Har du lyst til at komme i gang med at læse digte, kan du fint starte her.

Hver podcast varer ca. en halv time og udgives af Silkeborg og Vejle Bibliotekerne.

Du kan lytte til LYT her:
https://lytlyrik.dk/arkiv