Ugens litteraturpodcast - Alt om Brontë-søstrene

Denne uges litteraturpodcast - Alt om Brontë-søstrene - er en podcastserie af litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen.

Der findes så mange spændende podcasts om litteratur. Podcastene har forskellige vinkler på litteraturen og er lavet af engagerede mennesker der holder af litteratur.  Man kan høre samtaler om og med forfattere og ind i mellem højtlæsning. I disse uger præsenterer vi nogle af dem vi godt kan lide.

Alt om Brontë-søstrene er en podcastserie af litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen. Hun fortæller om de tre søstre Charlotte, Emily og Anne og deres liv og opvækst på præstegården, som ikke var helt let om deres digtning og inspiration. Og ikke mindst fortælles der om de tre værker 'Jane Eyre', 'Stormfulde højder' og 'Fruen til Wildfell Hall', der også i dag står som noget af det bedste fra den engelske litteraturskat;

Lise Lotte Frederiksen er en passioneret læser og meget vidende om litteratur – ikke mindst den klassiske. Hun laver litteraturrejser, byvandringer og foredrag. Lise Lotte Frederiksen er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har en stor viden om og erfaring med litteraturformidling - og det må man sige, hun gør yderst fremragende.

Serien består af fire podcasts. Hver podcast varer ca. 45 minutter og er lavet af ereolen.

Du kan lytte til Alt om Brontë-søstrene her
 

På ereolen kan du finde mange flere podcasts. Se dem alle her
 

  • Bog

Stormfulde højder : roman (Ved Agnete Stjernfelt)

Af Emily Brontë (2015)
Storladen romanklassiker om had, hævn og dæmonisk lidenskab. I begyndelsen af 1800-tallet vokser hittebarnet Heathcliff op som andenrangs familiemedlem på gården Wuthering Heights. Han og stedsøsteren Catherine er uadskillelige i en intens kærlighed
Bog
  • Bog

Fruen til Wildfell Hall

Af Anne Brontë (1997)
Skildring fra begyndelsen af 1800-tallet af en kvindes flugt fra sit håbløse ægteskab med en dranker
Bog
Alt om Brönte-søstrene
Alt om Brönte-søstrene
28.03.19