Ny app til Nota – gør det nemmere for dig der er ordblind

31.07.17
Med Nota kan du fordybe dig i litteraturens verden og få læst dine yndlingshistorier højt, selvom du har et læsehandicap.

Du kan høre lydbøger, læse e-bøger eller få punktbøger fra Nota, hvis du er ordblind, synshandicappet eller har et handicap der gør, at du ikke kan læse almindelig trykt tekst.

Med den nye app til Nota, som blev lanceret i juni måned, er det blevet endnu nemmere at downloade dine lydbøger og høre dem, når du er offline.  Appen ”Nota Bibliotek” finder du både i App Store og Google Play. 

Du skal være medlem af Nota for at kunne bruge appen og Notas øvrige tilbud. Læs mere om Nota og download en indmeldelsesblanket på Notas hjemmeside

Kendt krimiforfatter skriver løs trods ordblindhed

Hvad har Sara Blædel, John Lennon, Omar Mazuk, Tom Cruise, Thomas Blachmann og Ghita Nørby mon til fælles?

De er alle ordblinde og har hjulpet andre ordblinde godt på vej ved at være åbne omkring deres læsehandicap. Åbenhed er vigtigt, for at tabuet kan blive brudt.

Sara Blædel er forfatter til en lang stribe populære krimier, så populære at hun har vundet den anerkendte litterære pris De Gyldne Laurbær. Ghita Nørby har mestret at læse lange manuskripter til store og svære roller, Thomas Blachmann jonglerer med lange talestømme som dommer i X-factor, og John Lennon er kendt for at have skrevet nogle af musikhistoriens smukkeste ballader. De er alle gode eksempler på, at ordblindhed ikke behøver være en hæmsko for et langt liv fyldt med ord, både det skrevne og det talte.

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.