Billede af mand, der taster på mobil
Billede af mand, der taster på mobil

Mærk efter og bliv en del af historien

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.07.18
Målrettet spændende litteratur til mobilens SMS-platform giver dig litterære indlevelser fra krimi til young adult.

Novellerne på smspress.dk er skrevet direkte til SMS-formatet og er ikke trykte bøger splittet op i mindre dele. Man får hurtigt fornemmelsen af, at man enten er med i historien eller er tilskuer til den. En typisk SMS-novelle foregår ved, at du modtager beskeder fra hovedpersonerne i historien, og så er du i gang med at opleve litteratur på en helt anden måde, som gør historien levende. Det ligger i mobillitteraturens DNA at lege med virkelighedsbegrebet og mobilens tekniske muligheder, og det aktiverer følelsesregisteret og gør fortællingerne utrolig livagtige, for det er næsten som at være der selv. Du kan for eksempel aflytte beskeder lagt på en telefonsvarer, få en besked fra en stalker, der skriver fra et ukendt nummer, eller selv påvirke fortællingens slutning.

Merete Pryds Helle, Julie Hastrup, Jens Smærup Sørensen, Renée Toft Simonsen og Kim Fupz Aakeson er blot et udvalg af forfattere, som bidrager til SMSpress.

Sådan gør du
Validér dig først med lånerkort og dit telefonnummer til mobilen. Valideringen skal fornyes efter 6 måneder. Find dernæst novellen, du ønsker at læse, og vælg dit bibliotek på listen. Sæt SMS-novellen i gang ved at sende en SMS med den opgivne tekst til 1277. Din første SMS fortæller dig, hvornår du modtager den første bid, og du altid kan stoppe SMS-novellen ved at sende SP STOP til 1277. Som regel vil du modtage 1-5 beskeder om dagen.
»Start validering

/Oprindeligt skrevet af mf, Randers Bibliotek.