Dokumentar- og spillefilm for unge og voksne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
05.04.16
Filmstriben har samlet en liste med spændende dokumentar- og spillefilm.

Jeg er Ingrid
Danske undertekster, Svensk, 2015

Jeg er Ingrid
(klik på billedet for at se filmen)

Via private filmoptagelser, uddrag af dagbøger og breve, samt interviews med hendes fire børn, gives et unikt indblik i den svensk-fødte skuespiller Ingrid Bergmans (1915-1982) liv og karriere. "Jeg fortryder kun de ting, jeg ikke har gjort", har skuespillerinden Ingrid Bergman udtalt. Stig Björkman har lavet dokumentarfilmen ’Jeg er Ingrid’, hvor han har haft adgang til Bergmans dagbøger, fotos, smalfilm mm. Filmen fortæller historien om en kvinde, der levede sit liv som en fri kvinde, der flere gange forlod mand og børn for karrieren og kærligheden.

Sneakerheadz
Danske undertekster, Engelsk, 2015

Sneakerheadz
(klik på billedet for at se filmen)

Dokumentaren Sneakerheadz giver et farverigt indblik i hvad samlere er tilbøjelige til at gøre for et par nye sneakers. At ligge skjult i en container eller i kø i timevis i frostgrader for at få en bestemt model betragtes ikke som skørt. Fra Californiens strande til Tokyos propfulde gader betragtes sneakers som uvurderlige samleobjekter, mere efterspurgte end glimtende ædelstene.

Svindlerne
Dansk, 2015

Svindlerne
(klik på billedet for at se filmen)

De tre unge fyre Casper, Jakob og Kristian er hinandens bedste venner. De er naboer, de er sammen om alt og ses dagligt. Deres venskab er i høj grad baseret på humor og ironi, og de er fælles om en stor interesse for damer, sex, fest og farver. De har også et alvorligt grundvilkår tilfælles. De lider alle tre af muskelsvind, og betegner sig selv som 'svindlere', der formår at få det bedste ud af livet og tusker sig til glæde, nærvær og sjov i et liv, hvor det ellers synes umuligt. De lever et liv spændt fast i en kørestol med apparater, der puster luft i deres skrøbelige kroppe.

Welcome to Leith
Danske undertekster, Engelsk, 2015

Welcome to Leith
(klik på billedet for at se filmen)

I denne dokumentar følger vi en skræmmende samfundsudvikling. Byen Leith i North Dakota har ikke mere end 24 indbyggere, mest landmænd som i generationer har levet i idyl og harmoni. Den idyl sættes på prøve da den hvide magt supporter Craig Cobb flytter til med planer om at opkøbe jord og erstatte Leith med en nynazistisk koloni.

Corn Island
Danske undertekster, Georgisk

Corn Island
(klik på billedet for at se filmen)

'Corn Island' er et psykologisk drama, som foregår på den naturlige grænse for den georgisk-abkhasiske konflikt - Enguri-floden. Hvert forår opstår små øer af frugtbar jord, og i dette ingenmandsland slår en ældre, abkhazisk bonde sig ned med sit 16-årige barnebarn for at dyrke majs.
I flotte billeder følger vi deres strabadserende arbejde med at bygge hus og dyrke majs midt i en farlig grænsekonflikt med patruljeringer og maskingeværsalver. Og da en såret, georgisk soldat kommer til øen kompliceres tilværelsen yderligere.

I dine hænder
Dansk, 2015

I dine hænder
(klik på billedet for at se filmen)

Maria er en ung og omsorgsfuld sygeplejerske, der længes efter frihed. Niels er en uhelbredeligt syg patient, der gerne vil til Schweiz for at begå assisteret selvmord. Sammen drager de på en intens rejse, der bringer dem tættere på hinanden, men også tættere på deres drømme.

I skyggen af kvinder
Danske undertekster, Fransk, 2015

I skyggen af kvinder
(klik på billedet for at se filmen)

Pierre og Manon er et ungt par, der lever af at lave små dokumentarfilm og tilsyneladende har det godt sammen. Men da Pierre møder den unge Elisabeth, falder han for hende, og de indleder et forhold. Han ønsker dog ikke at forlade Manon, og ser heller ingen grund til det. Men situationen kompliceres, da Elisabeth en dag opdager, at Manon også har en elsker. Alles moral bliver blotlagt og begge forhold begynder at falde fra hinanden.
 

Saint Laurent
Danske undertekster, Fransk, 2014

Saint Laurent
(klik på billedet for at se filmen)

Filmen er et billede på Yves Saint Laurents liv fra 1967-1976, hvor den berømte modedesigner var på toppen af sin karriere. Filmen er også et tidsbillede på de vilde 70’ere i modecentralen Paris, hvor stoffer, fri sex og skønhed var en del af den farlige cocktail, der satte sine dybe ar i dem, der overlevede denne tid.