Billede af tablet og bøger
Find de apps, der gør din læsning lidt sjovere
Logo for appen Biblioteket
Appen Biblioteket er dit bibliotek lige ved hånden

Apps til din læsning

30.07.18
Opdag en række apps, der gør din læsning lidt sjovere.

Har du hentet bibliotekets nye app – der slet og ret hedder Biblioteket? Ellers skynd dig at gøre det! Appen er let at gå til, og du kan lynhurtigt tjekke din lånerstatus, forny dine lån og finde nye spændende bøger, musik eller film, som du kan nyde sommeren med.

Der findes også andre spændende apps til dig, der er glad for at læse. Mød et par stykker af dem her:

Lydbøger og e-bøger lige til at hente

eReolen er uomgængelig for lystlæseren, især hvis du er til lydbøger. eReolen er bibliotekernes online tilbud indenfor lydbøger og e-bøger, og den findes som app både til iOS/Apple og Android. Du skal være oprettet som låner på dit lokale bibliotek, og herefter kan du logge på med cpr-nummer og bibliotekspinkode. Og voila – du har adgang til en guldgrube af titler indenfor alle genrer. Nu og her, og du skal ikke tænke på afleveringsdato. Bogen forsvinder af sig selv efter en måned.

Slå det op – ordbog ved hånden

Litteratur består af ord. Er du i tvivl om et ords betydning, er det godt at have en ordbog ved hånden. Det kan du få helt gratis ved at hente Den Danske Ordbog som app. Ordbogen er udarbejdet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, og den fungerer både som betydnings- og retskrivningsordbog. Appen er forbilledlig let at bruge og leverer præcis det, den skal. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver også en række andre autoriserede ordbogs-apps, som du kan finde ved at søge på Det Danske Sprog- og Litteraturselskab i din foretrukne app-butik.

Anbefalinger fra hele verden

Appen Goodreads (som er på engelsk) kalder sig verdens største site for læsere og boganbefalinger. Hvis du opretter en profil, kan du gemme bøger, du har læst, og skabe dine egne virtuelle bibliotekshylder. Ud fra de titler, du angiver at have læst, kan du få anbefalinger til nye læseoplevelser. Du kan også lave en ”want-to-read list”, se hvad andre brugere læser, samt rate og anmelde titler, du har læst. Appen er fuld af anmeldelser og anbefalinger, alt sammen udformet på en indbydende og seriøs facon.