Støt dine børn og børnebørn i at læse for livet på digitale platforme
På eReolenGO kan børn og unge lytte eller læse netop den bog, de har lyst til, og digitale medier kan sagtens bruges som afsæt for gode læsevaner.
eReolen Go! - Lad børnene fylde kufferten med ebøger og netlydbøger.
Der er noget for enhver smag på eReolen Go, som er bibliotekernes tilbud med ebøger og lydbøger til børn i alderen 7-14 år. Her
Så find din smartphone eller tablet frem og klik ind på www.ereolengo.dk og find en god bog!
1. Gå ind på www.eReolenGo.dk eller hent eReolen Go’s app i App Store eller Google Play
2. Log ind med dit lånernummer til biblioteket.
3. Find en god e-bog eller lydbog – tryk på ”Lån”.
Nu er du klar til at begynde at læse eller lytte.
For at logge ind med lånernummer skal du være oprettet som bruger på dit lokale bibliotek. Tag en tur ned til dit lokale bibliotek og spørg, hvordan du gør, hvis du ikke allerede har et lånernummer.
Sommerkampagne 2020 - eReolen Go
I dag kan man lære glæden ved at læse på mange forskellige måder. Det kan være den klassiske bog, du kan finde på landets mange biblioteker, men det kan også være en e-bog eller en lydbog, som børn og unge kan låne på eReolenGO.
Flere børn og unge læser e-bøger på deres tablets eller lytter til lydbøger på deres smartphones. Læsning på eReolenGO har et godt potentiale i forhold til læsning i fritiden. Det er smart, praktisk og let tilgængeligt. De kan enten læse selv eller dele læseoplevelsen med både forældre, søskende og bedsteforældre. På den måde kan børn og unge få stillet deres læselyst eller måske begynde at læse på en helt ny og spændende måde”.
eKurser.nu, der er en portal, hvor bibliotekerne har samlet en række små videoer om hverdags-it.
Netop nu finder du nye videoer, hvor du kan få en grundig introduktion til eReolenGO og få et spændende blik på læsning på digitale platforme.
https://www.ekurser.nu/kursus/629?s=rel
I kursusmaterialet kan du bl.a. lære, hvad eReolenGO er, og hvordan du bruger platformen samt finder inspiration til læsningen. Skærmtid og skærmvaner er også et tema, der fylder i mange børnefamilier, og derfor kan du også få tips til, hvordan du laver skærmtid og forenklet adgang på din tablet, så du kan skabe gode skærmvaner for dine børn eller børnebørn.
I stedet for at udråbe skærmen, elektronikken og de digitale medier som en skurk, der truer børns læsefærdigheder, bør vi se på børns skærmvaner og potentialet i de digitale medier. Gode læsefærdigheder er stadig en helt central kompetence i forhold til at klare sig godt i skolesystemet og i livet i almindelighed. Med øget læseglæde og læsetræning kan du give dine børn og børnebørn en gave, de har glæde af resten af livet.
Oprindeligt skrevet af admin, Herning Bibliotekerne.