Krea-bord foto: Jorge Franganillo - Unsplash
Krea-bord foto: Jorge Franganillo - Unsplash

Sommer i Børnebiblioteket

12.07.23
Hvad skal du lave i sommerferien? Der er ingen garanti for godt vejr, men vi kan med garanti sige, at vi står klar med underholdende aktiviteter i Børnebiblioteket.

Det er sommer og Børnebiblioteket summer af liv, og vi afholder en masse sjove aktiviteter for børn.

Har du lyst til at fejre jul i juli, bygge med lego imens du lytter til en historie, være med til at lave en historie hvor vores kulturformidler Christoffer tegner til, eller være kreativ med kasserede bøger og limpistoler, så skal du bare komme forbi Næstved Bibliotek.

Du kan se programmet her

Hvis du har brug for flere idéer til hvad du kan lave i denne lange sommerferie, så er der en masse inspiration at hente på hylderne i Børnebiblioteket.

Er det i denne sommerferie du gerne vil blive super god til at tegne, så har vi en del bøger der kan hjælpe dig med dettet. Læs eksempelvis Tegneøvelser og tegnelege - fra 7 år til 100+ år (2022) af Ane Gudrun.

Heri bliver du præsenteret for 28 tegneøvelser og tegnelege. Nogle kan udføres alene, andre kræver at man er mindst to personer, men fælles for samtlige øvelser og lege, er at de alle henvender sig til begyndere.

 

Det er også nu du kan blive ekspert i at tegne hunde. Læs 10 trin til at tegne hunde: tegn over 50 hunde med 10 simple trin (2022) af Justine Lecouffe.

Tænker du mere, at du skal udfordre dig selv og måsker vennerne i at lave perleplader, så kan du passende kaste dig over vores mange perle bøger, eksempelvis Perlestunder med nuttede katte (2023) af Thea Rytter. Heri finder du over 40 perleplademønstre med fx en vinkekat, en katte-drømmefanger, æsker og rammer med katte o. lign.

Du kan også fordybe dig i større perleprojekter, fx Empire State Building, et rumskib eller et sejt kranium med hjælp fra bogen Perlestunder med megaseje sager (2022) af Thea Rytter.

Hvis du har lyst til at lave dit eget slim, kan du låne Lav din egen slim: mere end 100 opskrifter og projekter (2017) af Alyssa Jagan.

Heri er der opskrifter på gennemsigtig slim, luftig slim, slim i alle farver, slim der ligner legetøjsmad og slim med fyld. Hovedingredienserne er ugiftig skolelim, natron og kontaktlinsevæske. 

Der er mange timers underholding i denne bog for både små og store.

God fornøjelse med alle krea-projekterne i sommerferien.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Smukke armbånd du selv kan lave : knytning, fletning, perler

Af Karin Schaefer (2023)
Inspiration til at fremstille fine armbånd til dig selv og dine venner med få materialer og redskaber. Sværhedsgraden...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

100 idéer til genbrug og krealeg

Af Fiona Hayes (2020)
Kreativ bog med 100 idéer til at lave sjove og flotte ting af fx æggebakker, tomme toiletpapirruller og paptallerkner...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Byg med klodser - robotter : 30 fantastiske projekter, du kan bygge af klassisk LEGO

Af Kevin Hall (2019)
LEGO-modeller af robotter med trin for trin-byggevejledninger
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den store bog med LEGO ideer

Af Hannah Dolan (2023)
Flot og gennemført bog med hundredvis af idéer til, hvordan du kan bruge dit LEGO på nye måder. For LEGO-fans fra 8 år
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Krea-sjov - året rundt!

Af Karin Andersson (f. 1978-04-15) (2018)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Weekend : kreative projekter til børn og deres voksne

Af Sabine Lemire (2017)
Ideer til kreative aktiviteter i flere sværhedsgrader for forældre og deres børn, f.eks: hjemmelavede kaninbure, perl...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Børnenes naturhobbybog : farvestrålende og kreative ideer til børn

Af Pia Deges (2019)
Hobbybog med idéer til at lave kreative ting af forskellige naturmaterialer som fx muslingeskaller, blade, grene, nød...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Udelaboratoriet : spændende forsøg for kommende forskere

Af Robert Winston (2019)
Læs mere