LITTERATURSIDEN – NU MED BØRNEBØGER

Litteratursiden.dk er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden.dk vil gerne være med til at få børn til at læse flere bøger og fastholde læsningen.

Voksne er en stor inspirationskilde til børns læsning. Litteratursiden.dk formidler nu også børnebøger til forældre og andre voksne, der savner inspiration til, hvad deres børn kan læse og til højtlæsning.

Børn læser mindre i fritiden, end de gjorde for bare ti år siden, og faldet er størst mellem 5. og 6. klasse. Ifølge undersøgelser er det særligt mødre, som vælger børnenes bøger. Mange mødre - og bedstemødre - bruger Litteratursiden, og dem vil vi gerne inspirere, da de både har stor indflydelse på deres børns læseevner og på deres interesse for den lystbetonede læsning. Det har fædre, bedstefædre og andre voksne naturligvis også.

Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat.

Litteratursidens vision er at  styrke læselysten og samtalen om litteratur og understøtte bibliotekernes litteraturformidling.