Læseheltene – SFO Hyllinge hylder læsning

Projekt mellem Bibliotek og SFO-Hyllinge med fokus på at gøre læsning til en naturlig del af børnenes hverdag i deres fritidstilbud

Biblioteket og SFO-Hyllinge har netop klippet den røde snor over til 3 spændende måneder i et helt nyindrettet område i SFOén

Biblioteket har haft fokus på at planlægge et forløb, der arbejder med læsning som et både bredt og socialt begreb. 

"Det er vigtigt for os, at de aktiviteter vi laver med børnene adskiller sig fra deres hverdag i skolen. Læsning og litteratur kan være med til at sætte en masse tanker og ideer i gang og danne afsæt for lege og hyggeligt samvær. Samtidig kan det at sidde stille med en bog også være et tiltrængt afbræk i en travl hverdag." siger Børne- og ungebibliotekarene Lene Holst Schmidt og Eva Schelke.

I samarbejde med børnene og personale fra SFO´en har bibliotekarne Eva og Lene indrette et læsehjørne i SFO’. Et hjørne som er synligt straks man går ind i SFO’en, og som indbyder til at man sætter sig ned og læser. Alene eller sammen med andre. Det var helt tydelig på åbningsfestdagen, at børnene syntes, det var rart at sidde med gode bøger indenfor rækkevidde. Der er flere eksemplarer af den samme titel i samlingen, så børnene får mulighed for at tale med andre, der har læst det samme som dem selv. Litteratur vokser ved at blive delt.

I en tre måneders projektperiode, fra september til november 2020, vil Biblioteket arbejde ud fra temaet ”helte” sammen med børnene i SFO’en. Børnene vil i løbet af de 3 måneder skulle undersøge hvad helteegenskaber kan være gennem oplæsning og aktiviteter. 

Forfatter og illustrator Jan Kjær var i denne uge på besøg, og fortælte om hvordan han arbejder med helte. Jan tegnede SFO Hyllings Læsehelt i samarbejde med børnens, og fik undervej i processen mange spændende indput fra børnene.

Her kan du se det flotte resultat af samarbejdet mellem Jan og børnene

Undervejs i projektet vil der være quiz om og med bøger/ helte.Sfobørnene skal på besøg på Næstved Bibliotek. De skal anbefale hinanden bøger – både voksne-børn, børn-voksne og børn-børn og afholde Læseheltene i Hyllinges ”Olympiske Boglege”.
Projektperioden afsluttes med en Læsehelte-workshop ved idrætspædagog Lise Steffensen, hvor børnene får hver deres Læsehelte-diplom med Jan Kjærs tegning på.  

Projektet er støttet af Slots og Kulturstyrelsen.