Barn vælger bog. Foto: Suad Kamardeen for Unsplash.
Foto: Suad Kamardeen for Unsplash.

Inspiration til nye børnebøger

30.01.23
Det kan være svært at blive ved med at opfinde den dybe tallerken, når der skal findes nyt læsestof til børnene. I denne artikel har vi samlet en masse gode inspirationskilder til dig, der er på udkig efter nye bøger til børnene.

Podcast: Læsehjørnet 
Hvorfor er det fedt at læse fantasy? Hvad er den mest creepy bog, du har læst? Det er bare nogle af de ting, som børneværterne kommer omkring i podcasten ’Læsehjørnet’? Her taler børnene om deres seneste læseoplevelser på en sjov og inspirerende måde. Podcasten kan anbefales til andre læseglade børn, men vil med garanti også inspirere mindre erfarne læsere til at gå ombord i bøgerne. Du finder podcasten på eReolen og eReolen Go! 

Podcast: Børnebogcast 
Vores kollegaer på Københavns biblioteker har produceret denne podcast med et formål om at tale til forældrene. Hvilke bøger skal du introducere dine børn for, hvis de selv er begyndt at læse og hvilken bog skal du vælge til godnathistorie? Få inspiration til det og meget andet, når børnebibliotekar Julie Arndrup dykker ned i børnelitteraturen og får besøg af en række spændende gæster.   

Instagram: Bibliotekat 
Instagram-kontoen ’Bibliotekat’ styres af børnelitteraturkonsulenten Kathrine Pachniuk, der med erfarne briller anmelder og anbefaler den nyeste børnelitteratur. Pachniuks egen læseglæde skinner tydeligt gennem det farverige univers, når hun gennemgår bøgerne og der er rig mulighed for at blive inspireret til læseoplevelser for både små og større børn. 

Instagram og Facebook: Nor og far læser (@norogfarlæser)
Jakob Poulsen og hans søn Nor blogger om læsning med og for børn. Få gode tips til højtlæsningsstunder og fede anbefalinger af børnebøger set ud fra både barnet og den voksnes synspunkt. Med deres blog arbejde de for at udbrede budskabet om bogens mange glæder hos børn og deres voksne. ”Nor og far læser” vandt DBBA 2021 (danish book blog award)

Instagram og Facebook. Når mor taler (@narmortaler)
Mødrene Jeanne Goldbech og Matilde Valbo Lystig Horn læser højt og fortæller om bøger til børn i aldersgruppen 0 – 10 år. Lad børnene lytte med, når der læses højt i videoerne, eller lad dig selv inspirere til nye titler og gode højtlæsningsstunder.

YouTube: Suget ind
eReolen Go har sin egen YouTube kanal ”SUGET IND” med forskellige bogrelaterede videoer. Der anmeldes bøger og der quizzes med sjove påfund og skøre indfald. Der tales fra børn til børn på et medie, som i den grad er børnenes foretrukne. Her er anledningen til at se YouTube samme med dit barn eller barnebarn, med et indhold som du vil påskønne og på et medie, som børnene mestrer. Målgruppe 9 – 12 år.

YouTube: BogTube
Og når du nu er kommet ind på YouTube, skulle du tage et smut forbi BogTube, hvor Hanne Panduro fortæller om gode bøger til børn og unge. Hanne Panduro er redaktør på et børnebogsforlag og uddannet lærer, så hun har god forstand på børns læsning og kendskab til de sidste nye, spændende børnebøger.

Buggi.dk 
Buggi.dk hjælper børn med at finde læsestof på en ny og sjov måde. Her er det nemt at finde lige præcis det, som barnet interesserer sig for ud fra kriterier som sværhedsgrad, længde og illustrationer. Som noget helt centralt bruger siden emojis i stedet for ord til at beskrive stemninger, emner etc.  Målgruppen for Buggi.dk er børn på ca. 8-12 år, og indholdet er derfor skræddersyet til netop denne aldersgruppe.