Forfatter- og Illustratorpris

Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

En forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Det er vigtigt, at vi hylder vores allerbedste danske børne- og ungdomsbøger. Fordi de rammer os i ord og billeder med den uforklarlige nerve, som god litteratur kan bevæge mennesker med.

I dag, hvor vi kæmper med svigtende læselyst, ikke mindst blandt børn og unge, har vi mere end nogensinde brug for at fremhæve den nye, ekstraordinære børne- og ungdomslitteratur. Vi skylder vores børn og unge magiske og mættende litteraturoplevelser, der kan tænde læselyset i dem. Derfor er der alt mulig god grund til at gå på opdagelse i årets nominerede bøger til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris.”

Se videoen med Joy Mogensen :https://www.facebook.com/kulturmin/videos/860076394418331/?t=50

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Adam O for ’Den Rustne Verden’
• Tina Sakura Bestle for ’Bogen om Blom’
• Kathrine Assels for ’Mester Ester’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Gerd Laugesen (formand), Anna Karlskov Skyggebjerg, Betina Falsing og Maria Louise Bjørn Bjerrum.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Jan Oksbøl Callesen for ’Hr. Løve i biografen’
• Signe Parkins for ’Blomsten der elsker mig’
• Kamilla Wichmann for ’Sommervenner’

Et udvalg bestående af Peter Land (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Kulturminister Joy Mogensen overrækker priserne den 17. marts

Kilde: Kulturministeriet

 

Adam O.: Den rustne verden - flugten fra Danmark
  • Bog

Den rustne verden - flugten fra Danmark

Af Adam O. (2019)
Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtidsdanmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide?
Bog
  • Bog

Bogen om Blom

Skildpadden Blom holder enormt af hjemmebagte boller med syltetøj og måneskinsbade. En dag møder hun en lille larve som hun inviterer med hjem. De har det så skønt, men så forsvinder larven og Blom er alene. Kommer hendes lille nye ven tilbage igen?
Bog
Kathrine Assels: Mester Ester
  • Bog

Mester Ester

Af Kathrine Assels (2019)
Ester vil ikke have bøjle på, og heller ikke følge sin mors stramme planer. Men hvad kan hun gøre? Trykke på Krigsknappen måske?
Bog
  • Billedbog

Hr. Løve i biografen

Billedbog. Hr. Løve skal i biografen med sin ven Hr. Fisk. Han har travlt og skubber til folk. På vejen hjem snakker de om, at man skal tænke på de andre og give plads, men gør Hr. Fisk også det?
Billedbog
  • Billedbog

Blomsten der elsker mig

Billedbog. Om den dag planten forlader sin grøftekant og gule blomster-ven og drager ud for senere at vende tilbage igen lidt klogere på verdenen
Billedbog
  • Billedbog

Sommervenner

Billedbog. Det er sommer. Iris går tur på stranden og ser den gamle mand, Axel, sidde alene på en bænk. Han ser sur ud. Iris begynder at snakke med ham, og langsomt opstår der et venskab mellem Iris og Axel
Billedbog