Sorte vægge med tegnede væsener - Foto: Lene Holst Schmidt
Sorte vægge med tegnede væsener - Foto: Lene Holst Schmidt

Da tandfeen flyttede ind på Næstved Bibliotek

20.01.23
Næstved Bibliotek har haft besøg af 10 2. klasser som alle skulle arbejde med god/dårlig samvittighed inspireret af den skønne billedbog "Hvidt og Blidt & Kridt" skrevet af Kim Fupz Aakeson

De sidste par uger har vi haft en masse elever fra forskellige 2. klasser i kommunen forbi, for at hjælpe os med at dekorere vores sorte ”by” med mystiske væsener som repræsenterer god- eller dårlig samvittighed.
Workshoppen har taget udgangspunkt i billedbogen "Hvidt og Blidt & Kridt" hvori hovedpersonen beder Tandfeen tage sin lillesøster med når han nu alligevel afhenter den ny tabte mælketand. Hovedpersonen får selvfølgelig enormt dårlig samvittighed og må tage af sted ud i natten for at finde lillesøster.

Det har været spændende at tale god/dårlig samvittighed med eleverne, og alle har været super kreative og fantasifulde. Der er kommet utrolig mange fine væsener på væggene…især væsener der repræsenterer dårlig samvittighed, hvilket har været en rigtig god anledning til at tale med eleverne om, hvad man kan gøre hvis man har dårlig samvittighed.

Efterfølgende skal mange af klasserne se "Tandfeen" opført af Teater Patrasket arrangeret af Børnekulturhuset
 

Børn tegner på væg - Foto: Julie Eleonora Walbum