Vinder af Nobelprisen i litteratur 2020: Louise Glück

Den amerikanske digter Louise Glück modtog i går den største litterære pris i verden. Hun er ikke oversat til dansk og der er begrænset udvalg af hende på bibliotekerne.

Louise Glück er desværre ikke oversat og vi har ikke hendes digte i fysisk form på engelsk, men du kan, med ventetid, downloade dem som ebøger på eReolen Global og låne et par digtsamlinger via bibliotek.dk

Den amerikanske digter Louise Glück modtog, som nævnt, Nobelprisen i litteratur 2020 og det gjorde hun for sin umiskendelige lyriske stemme som med enkel skønhed gør den individuelle eksistens universiel.

Autobiografisk prisbelønnet digter

Louise Elisabeth Glück er en af de førende amerikanske digtere og essayister. Hun bliver ofte betegnet som en autobiografisk digter, idet hun trækker på mange af sine egne personlige erfaringer. Hendes temaer kredser omkring barndom og familie liv, ofte med udgangspunkt i de klassiske græske og romerske myter. Louise Glück debuterede i 1968 med digtsamlingen "Firstborn". Hun har vundet mange store litterære priser i USA, herunder National Humanities Medal, Pulitzer Prize, National Book Award, National Book Critics Circle Award og Bollingen Prize, blandt andre.

Og ja, desværre er ingen af Louise Glücks 12 digtsamlinger oversat til dansk. Du kan bestille enkelte fysisk digtsamlinger på engelsk på www.bibliotek.dk. Herunder er der link til eReolen Global, hvor du kan reservere to digtsamlinger af hende: Faithful and Virtious Night og Poems 1969-2012. Der er allerede lidt ventetid pga. den store pludselige interesse for forfatterskabet i Danmark. Mon ikke hun snart bliver oversat til dansk?

The Nobel Prize i Literature 2020: Louise Glück
The Nobel Prize i Literature 2020: Louise Glück
09.10.20