Billede fra et fantasy-landskab
Fantasy og horror er populære genrer

Vi har en lokal forfatter i huset!

21.07.17
Læs om Carina Evytt, der i en periode har været tilknyttet Fuglebjerg Bibliotek. I de kommende uger kan du læse hendes anbefalinger indenfor fantasy og horror her på siden.

Mit navn er Carina Evytt, og jeg arbejder på Fuglebjerg Bibliotek for at få afklaret mine arbejdsevner efter en blodprop. Inden jeg blev syg, arbejdede jeg med at redigere manuskripter for Forlaget Tellerup. Samtidig skrev jeg selv romaner, hvilket jeg heldigvis har fundet tilbage til. 

I kraft af hvad jeg læser og skriver, har jeg en del erfaring med dansk horror for voksne, fantasy, paranormale romancer og YA (young adult). Som forfatter har jeg eksempelvis skrevet ’Dæmoner’ (nomineret til Dansk Horror Selskabs årlige pris for voksen horrorlitteratur) og ’Den fredløse’ (fantasy for YA og voksne). Jeg arbejder nu sammen med Pernille Eybye om fem fantasybøger (’Dragernes Konge’ for YA og voksne), hvor vi netop er ved at rette den tredje bog, inden vi sender den til forlaget.

5 hurtige spørgsmål til Carina Evytt:

Hvad læser du lige nu? 

’Kakerlakmennesket’ af Mikkel Harris Carlsen. En samling af 18 ’groteske’ noveller, som jeg har haft stående i flere år. Nu får jeg stille og roligt indhentet al min læsning, og ’Kakerlakmennesket’ er fremragende.

Hvilken bog har betydet mest for dig? 

’Outsideren’ af Susan Hinton. Jeg læste den første gang, da jeg var 13, og den åbnede verden for mig på en måde som jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg opdagede, at jeg ikke var alene.

Hvilken bog gjorde mest indtryk på dig som barn? 

’Brødrene Løvehjerte’ af Astrid Lindgren.  Min klasselærer læste den højt for os i 1. klasse, og siden har jeg læst den højt for mine børn. En fantastisk historie om helte, skurke, drager og alt andet godt. Faktisk min første fantasyroman.

Hvem er din yndlingsforfatter?

Sjovt nok hverken en horror- eller fantasyforfatter. Jeg er ret vild med danske Bent Haller, der har udgivet et hav af bøger både til børn og voksne. Hans bøger opsættes ret tit ’forkert’, synes jeg. Mange af hans bøger er efter min mening voksenbøger, men de kategoriseres som børnebøger.

Hvilken bog ville du gerne selv have skrevet? 

Ingen. Helt alvorligt findes der ikke en bog, som jeg gerne selv ville have skrevet. Jeg har tit siddet tilbage med åben mund, tårerne trillende eller høje hår i nakken, men det betyder kun, at jeg beundrer forfatteren for at have gjort bogen unik. 

 

GennemseGennemse
  • Bog

Dæmoner

Af Carina Evytt (2013)
Izzy lever i et voldeligt forhold og får hjælp af veninden Rikke til at flygte og flytte til en lille landsby, hvor h...
Læs mere
Carina Evytt: Den fredløse GennemseGennemse
  • Bog

Den fredløse

Af Carina Evytt (2014)
Fantasy. Da et lille enhjørningeføl bliver moderløst, tager storbondens datter Anna det til sig. Med hjælp fra tater-...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Gøglerkongens sværd

Af Carina Evytt (2023)
Fantasy. Kiri leder en røverbande sammen med vennen Josvai. Da hun møder gøgleren Waris, har han en opgave til hende....
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Jack the Rippers lærling

Af Carina Evytt (2011)
Kirurgen Thomas Lindberg er en fanatisk beundrer af den berygtede seriemorder Jack the Ripper fra Victioria-tidens Lo...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Kakerlakmennesket

Af Mikkel Harris Carlsen (2017)
18 groteske fortællinger om bl.a. menneskers forvandling til insekter, møder med søuhyrer og andre slags grusomheder
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Outsideren

Af Susan E. Hinton (2001)
Om rivaliserende ungdomsbander i USA i 1960'erne
Læs mere
Astrid Lindgren: Brødrene Løvehjerte (Ved Karin Bodenhoff) GennemseGennemse
  • Bog

Brødrene Løvehjerte (Ved Karin Bodenhoff)

Af Astrid Lindgren (2008)
Et eventyr om hvordan brødrene Jonathan og Karl efter deres død i landet Nangijala må kæmpe mod en tyrannisk hersker ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Odysseen

Af Bent Haller (2000)
Gendigtning af sagnene om Odysseus' eventyrlige oplevelser og bedrifter med far-søn forholdet mellem Odysseus og...
Læs mere