Verdens Bogdag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.04.21
Don’t judge a book by its cover, lyder ordsproget, der kan spores tilbage til midten af 1900-tallet – og Stevie Wonder har skrevet en sang af samme navn. I dag er det Verdens Bogdag, og UNESCO har i år besluttet at vende blikket mod bogforsiden.

Hvis du bliver fanget af en forside, tager du den ned fra hylden, du læser bagsideteksten, og måske bladrer du endda et par sider – alt sammen pga. en forside. Forsiden er bøgernes førstehåndsindtryk og den har enormt meget magt. I år markerer UNESCO Verdens Bogdag med en bookfacechallenge hvor de opfordrer verdens læsere til at dele et billede af sig selv og en forside eller side i en bog, på de sociale medier.
Håbet er at det kan inspirere til læselyst verden rundt – og hvem ved om det måske kan give nyt liv til glemte forsider?

Her er nogle smukke genudgivelser, som har givet bøgerne nyt liv:

Hvad er Verdens Bogdag?
UNESCO har siden 1995 fejret verdensbogdagen d. 23. april, en tradition som siden dengang har gjort sit indtog rundt om i verden.
Formålet med dagen er at fremme læselyst og bogglæde. Unesco valgte d. 23. april, da det også er denne dag, at flere prominente forfattere afgik ved døden, heriblandt:  William Shakespeare, Miguel Cervantes og Inca Garcilaso de la Vega. 

Mangler du selv at få læst nogle af klassikerne, så kan du fange dem her:

Smukke bøger gives gratis ud
I Danmark fejres Verdens Bogdag både af biblioteker og boghandlere.
Der er tradition for at boghandlere giver bøger gratis ud, det er desværre aflyst landet over pga. corona. Biblioteker plejer at afholde booktalks. I år kan man bl.a. tilmelde sig en online booktalk fra Hvidovre Bibliotek, som vil komme med en række boganbefalinger, se mere om hvordan du tilmelder dig her:
https://www.hvidovrebib.dk/arrangementer/litteratur/online-booktalk-verd...

Du kan læse mere om ”World Book and Copyright Day”:
https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday

Her er flere smukke udgivelser der kan friste øjet og bringe læselyst: