Stort tillykke til Tine Høeg

Tine Høeg vinder Edvard P. prisen 2020

Ti talentfulde, nye forfattere er nomineret til bibliotekernes helt egen litteraturpris. Biblioteksansatte har stemt om, hvilken forfatter der skal vinde prisen. Se prisoverrækkelsen her: 

 

Tillykke til Tine Høeg. Tine Høeg er nyskabende med sine digtromaner og provokerende med sit opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til.

Formanden for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Kristine Nygaard, glæder sig over, hvordan prisen er med til yderligere at anerkende en nyere stemme i dansk litteratur. ”I en tid hvor meget er sat på standby eller lukket ned, kan vi hente oplevelser, fordybelse og indsigt i litteraturens verden. Særligt den fastholdelse af koncentrationen i de minimalistiske linjer, er stærk i Tine Høegs forfatterskab”.

Edvard P. Prisen går hvert andet år til en yngre forfatter eller debutant, som markerer sig som noget særligt på den danske litterære scene. Hvert år indtræder en række nye litterære stjerneskud, og Edvard P. Prisen skal fungere som en hjælpende hånd med tildelingen af 50.000 kr til vinderen. Edvard Pedersens Biblioteksfond vil gerne bakke op om, at dansk litteratur fortsætter med at udvikle sig via nye stemmer, og det skal landets biblioteksansatte være med til at vælge.

De nominerede var i år:

Johanne Kirstine Fall

Ursula Scavenius

Rakel Haslund-Gjerrild

Estrid Dyekjær

Anne Thorogood

Sofie Jama

Amalie Langballe

Tine Høeg

Anna Elisabeth Jessen

Tina Månsson

 

Litteratursiden.

 

 

  • Bog

Nye rejsende

Kortprosaroman. Første dag som togpendler møder en kvinde en gift mand og indleder en affære
Bog
  • Bog

Tour de chambre : roman

Kortprosaroman om venskab, forelskelse, sorg og død - og om begæret efter at skrive og skabe
Bog