Logo for Bogforum 2017
Bogforum 2017

Skal du også på Bogforum i år?

06.11.17
Årets Bogforum i Bella Center Copenhagen finder sted den 10.-12. november, og fra biblioteket er vi en del, der tager afsted.

Vi har talt med et par kollegaer om, hvorfor de skal afsted, og  hvad de skal opleve.

Jens Kryger - voksenbibliotekar

Hvorfor skal du afsted på Bogforum i år?
For at få inspiration, viden og gode oplevelser. Tit har jeg på forhånd tænkt, at jeg skulle høre noget bestemt, men det er ofte endt med noget helt andet – og lige så godt.
Hvad glæder du dig mest til at opleve?
Mødet med forfatterne i levende live og det uforudsigelige, man kommer hjem med, fordi der sker noget, man ikke havde forventet.

Helle Østerholm - børnebibliotekar

Hvorfor skal du på Bogforum i år?
Jeg prøver at komme af sted til Bogforum hvert år, for det er en god måde at blive præsenteret for nyt (men også ældre) børne- og ungdomslitteratur. Samtidig er det sjovt at høre de forskellige forfattere fortælle om deres arbejde og inspirationskilder. Og så er det jo en god anledning til at få suppleret sin bogsamling med lidt nye must-haves-bøger til gode messepriser.
Hvad glæder du dig mest til at opleve?
Der kommer jo virkelig mange gode og interessante forfattere, men jeg glæder mig blandt andet til at høre Kristina Aamand, Hella Joof, Jesper Wung-Sung, Sebastian Klein, Adam Silvera, Jan Kjær og Marianne Iben Hansen.

Ida Eriksen - voksenbibliotekar

Hvorfor skal du på Bogforum i år?
For at se hvad der rører sig – og fordi det er en oplevelse.
Hvad glæder du dig mest til at opleve?
Mangfoldigheden – og til måske at blive fanget af noget, jeg endnu ikke vidste, var interessant. Det at man et sted lige kommer forbi, når Kim Fupz læser højt – en stand hvor Søren Ulrik Thomsen bliver interviewet, og på den næste får en smagsprøve fra en meget sund kogebog..

Thomas Damholt - voksenbibliotekar

Hvorfor skal du på Bogforum i år?
Jeg skal på Bogforum i år, fordi jeg har givet en tur til min mor, der bor i Jylland, og så er det selvfølgelig også, fordi jeg er vild med bøger. 
Hvad glæder du dig mest til at opleve?
Den forfatter, jeg glæder mig mest til at høre og se, er Jón Kalman Stefánsson, som har skrevet en af mine yndlingsbøger, den meget poetiske og storladne ”Sommerlys og så kommer natten”. I den er det, som om en hel landsby på Island sammen fortæller byens historie, sjovt og skæbnetungt. Den bog er noget helt særligt for mig, og den har gjort mig sjældent nysgerrig på at opleve forfatteren bag. 

Anette Østerholm - børnebibliotekar

Hvorfor skal du på Bogforum i år?
Jeg elsker stemningen på Bogforum, hvor en masse spændende forfattere og forlag deler deres tanker og litteratur med alle os andre litteraturelskere/interesserede. Jeg har været på Bogforum næsten hvert år siden 1996.

Hvad glæder du dig mest til at opleve?
Børnescenen vil jeg holde meget øje med. Jussi Adler Olsen – elsker hans krimier, Lotte Salling – børneyoga, fordybelse i en travl hverdag, Lene Kaaberbøl – fantasy love it!, Flemming Quist Møller – fordi vi har haft 1950’er klassiker efterår, hvor vi har læst op af Cykelmyggen Egon, Hella Joof – vildt inspirerende menneske, Jakob Riising – Karma Boy – sjov forfatter og menneske, Jan Kjær – skøn illustrator, Kim Fupz Aakesen – Vitellos far!, Lotus Maria Turéll – spændende at høre om, Benni Bødker og John Kenn Mortensen – super gode, Eva Egeskjold – dygtig og spændende fantasy forfatter, Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel – nye graphic novel ”Skæbnemageren”, Jesper Wung-Sung – ”En anden gren”, Rasmus Brohave – youtuber – vinder af Ola-prisen 2017 sammen med Marlene Sølvsten og Line Kyed Knudsen.

Se Bogforums hjemmeside med program og meget mere her

Danmarks biblioteker har også en stand. Her kan du høre debatter om, hvad der rører sig på biblioteksområdet og i litteraturen. Hvis du er til konkurrencer, kan vi anbefale Den store litteraturquiz med Adrian Hughes alle dage kl. 13, og Vild med digte afslutter dagene. 

Se bibliotekernes program her