Mød forfatterne i Næstved
Mød forfatterne i Næstved

Mød tre spændende faglitterære forfattere

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.11.20
Bøgerne er udkommet på Lindhardt og Ringhofs forlag og handler om afhopning fra DDR, Augustoprøret i 1943 og danske gidsler i Kuwait og Irak. Du kan møde forfatterne i Nordisk Film Biografer, Næstved.

Det foregår lørdag d. 21. november klokken 12-13.30 og er gratis

Jesper Clemmensen fortæller den utrolige historie, Afhopperne – om at gennemleve totalitære regimer, se det meste af sin familie blive udslettet og selv opnå friheden med en dristig og hårrejsende flugt fra Prag og op gennem Østtyskland.

Den 29. august 1943 brød den danske samarbejdspolitik med tyskerne endeligt sammen, og Danmark tog fast plads i den allierede lejr. I Augustoprøret 1943 fortæller Simon Ankjærgaard den dramatiske og ofte glemte historie om danskernes trodsighed hen over landet i form af både sabotage og store demonstrationer. Det sker med udgangspunkt i nogle af hovedpersonerne i de forskellige byer.

Vi skal høre om Det sidste gidsel, hvor Ole Sønnichsen vil fortælle om en dramatisk, hæsblæsende og sand beretning om de danskere, der endte som gidsler i Kuwait og Irak. Du vil også møde de to specialister fra bogen, Tine Astrupgaard og Mads Sandau-Jensen, der blev sendt til Bagdad på en hemmelig mission for at redde gidslet Mogens Pedersen ud.

De bliver interviewet på scenen af redaktør Jesper Bøgh fra Lolland-Falsters Folketidende

Lørdag d. 21. november klokken 12-13.30 i Nordisk Film Biografer, Næsved

Læs mere og bestil gratis billetter

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Afhopperne : fra holocaust til fanger bag jerntæppet - to familiers dramatiske flugt til Danmark

Af Jesper Clemmensen (2020)
Dokumentarisk beretning, primært fortalt af Jan Rocek (f. 1924), om to jødiske familiers liv og skæbne under nazismen...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Det sidste gidsel : danskernes flugt fra Saddam Hussein og Golfkrigen

Af Henrik Thomsen (f. 1958), Ole Sønnichsen (2020)
Den spændende historie om de ca. 100 danskere, der blev fanget i henholdsvis Kuwait og Iraks hovedstad, Bagdad, i for...
Læs mere