Top fem over de mest lånte bøger 2023

Halvårsstatus i bøgernes verden

29.06.23
Her er de bøger, vi har lånt ud flest gange det sidste halve år – og de bøger, vi ser frem til at læse det næste halve år.

Vi er halvt inde i 2023, og det er blevet tid til at gøre status over de meste udlånte bøger i Næstved Kommune. 

Nr. 1: 'Elins død' af Sara Blædel

På en førsteplads over udlånte bøger ligger krimien 'Elins død' af Sara Blædel. 'Elins død' er 12. bog i serien om kriminalassistenten Louise Rick, som sammen med journalisten Camilla Lind løser uhyggelige mordsager. Handlingen i 'Elins død' udspiller sig blandt andet på den lille ø Aarø ved Haderslev, hvor en ældre mand findes død. Er det et uheld? Eller er der tale om en forbrydelse? Det skal Louise Rick og hendes nyoprettede rejseenhed P13 finde ud af. 

Nr. 2: 'Det brændende blad' af Katrine Engberg

På andenpladsen finder vi endnu en krimi – denne gang af Katrine Engberg. 'Det brændende blad' er første bind i en ny helt serie af krimier. Hovedpersonen i 'Det brændende blad' er efterforskeren Liv Jensen, som har forladt job og kæreste i Aalborg i håbet om sikre sig et job i drabsafdelingen i København. Mens hun forsøger at få jobbet i hus (på en lettere alternativ måde), bliver hun involveret i efterforskingen af et mord på en journalist. Og så må hun tilbage til Jylland.

'Det brændende blad' er en krimi til dem, der elsker en god puslespilskrimi uden blod og splat, men naturligvis med masser af spænding.

Nr. 3: 'Skyggeriget' af Kim Faber og Janni Pedersen

Krimier er populær læsning i Næstved Kommune, for på tredjepladsen over de mest udlånte bøger det sidste halve år finder vi endnu en krimi. Denne gang er det en krimi i serien om efterforskerne Martin Juncker og Signe Kristiansen. Nærmere bestemt krimien 'Skyggeriget'. To mænd findes dræbt – den ene i et kulfyret kraftværk i Nordjylland og den anden i en villa i det nordlige København. Sidstnævnte er søn af landets kontroversielle klimaminister. Er der mon en sammenhæng? Hvis du vil have svaret på det, må du låne bogen og læse dig til det, for vi røber ikke noget.

Nr. 4: 'Anna sang' af Benjamin Koppel

En ægte prisvinder indtager fjerdepladsen på listen over de mest udlånte bøger, og denne gang er der ikke tale om en krimi. I stedet er der tale om slægtsromanen 'Annas sang' af  Benjamin Koppel. 'Annas sang' er en dramatisk fortælling om forholdet mellem pligt og lyst, krig og kærlighed, familie og individ. Romanen er stærkt inspireret af Benjamin Koppels egen familiehistorie. 

Benjamin Koppel vandt i foråret Læsernes Bogpris for romanen 'Annas sang'.

Nr. 5: 'Sallys far bander (- ad helvede til)' af Thomas Brunstrøm

Så for pokker! Ind på femtepladsen tonser Sallys far, mens han bander højlydt og putter flere og flere penge i Sallys nyoprettede bandekasse. Måske der kommer penge nok i kassen til en Tivolitur?

Det var top fem over de mest udlånter bøger her i Næstved Kommune. Men hvad ser vi så frem til at læse og ikke mindst låne ud i resten af 2023. Det skal vi fortælle jeg:

  • 'De hvide nætter' af Katrine Engberg (fortsættelsen af 'Det Brændende Blad')
  • 'Lidt broderi har aldrig skadet' af Rikke Mai Skovdal (kreabog om broderi af kvinden bag den populære Instagramprofil @lidt_broderi_har_aldrig_skadet)
  • 'Tre' af Valérie Perrin (en ny roman af forfatteren bag bestselleren 'Vand til blomster)
  • 'Bjørn' af Iben Mondrup (sidste bog i trilogien med først 'Tabitha' og så 'Vittu')
  • 'Dracula – genfortalt' af Kenneth Bøgh Andersen (endnu en af Kenneth Bøgh Andersens populære genfortolkninger af klassiske horrorfortællinger)
  • 'Nærmest fri: Min vej ud af mørket' af Daniel Rye (bogen følger op på bestselleren 'Ser du månen, Daniel' af Puk Damsgård)