Billede af Vibeke Sølling
Bibliotekar Vibeke Sølling står bag det nye tiltag ”Bookwalks”

Bogsnak i naturen

23.08.17
Bibliotekar Vibeke Sølling står bag det nye tiltag ”Bookwalks”, som fører læserne igennem de grønne områder og ind i bøgernes verden.

Vi har spurgt Vibeke om hendes yndlingslæsning og hendes forhold til naturen:

Hvad læser du lige nu?

Lige nu genlæser jeg ”Og den store flugt” af Andrea Hejlskov, som vi skal læse og tale om til den 3. bookwalk. Det er en spændende bog om at tage væk fra den hverdag, man kender og starte op fra bunden i helt nye og primitive omgivelser i de svenske skove. En bog med mange aspekter omkring livet og det at skabe noget sammen med andre. 

Hvilken bog har betydet mest for dig?

Svært at sige – umiddelbart kommer jeg til at tænke på to bøger: Shirley MacLaines ”Camino”, som jeg læste i 2002. En meget spændende bog om Shirley MacLaines spirituelle pilgrimsrejse på den berømte pilgrimsrute Santiago de Compostela Camino i Nordspanien. Jeg har siden haft stor lyst til at prøve at vandre der.

En anden bog, som har rørt mig dybt, er den australske sygepasser Bronnie Wares ”The Top Five Regrets of the Dying”, som jeg læste i 2015. Hun arbejdede gennem en periode med at passe døende. I bogen har hun samlet de fem ting, som døende fortryder mest. En meget tankevækkende bog, som også har vakt min interesse, fordi jeg arbejder med livshistorien.

Hvilken bog gjorde mest indtryk på dig som barn?

Jeg læste også meget som barn. Særligt husker jeg Laura Ingalls Wilders "Det lille hus på prærien". Ti fantastiske bøger, hvor man gennem flere år følger Laura og hendes familie på godt og ondt i deres tilværelse på prærien. 

Hvem er din yndlingsforfatter?

Tja, det er svært at svare på. Jeg har læst mange bøger gennem årene. Ligeledes læser jeg også mange forskellige genrer. Jeg læser mange krimier, men holder også meget af at læse biografier og gode skønlitterære romaner, gerne fra vores tid. Og så læser jeg masser af faglitteratur om emner, der interesserer mig. Kunne være John Irving, som har skrevet mange fantastiske bøger.

Hvad betyder naturen for dig?

Naturen har altid betydet meget for mig. Jeg boede i mange år på landet på Møn, mens mine børn voksede op. Her gik jeg mange ture i den skønne natur. I dag har jeg en skøn nyttehave lige op til skoven i Næstved, hvor jeg bruger meget tid – dels på at dyrke noget i haven og dels på at slappe af og nyde stilheden. Så naturen er kort sagt det sted, hvor jeg går ud, når jeg skal lade op!

Du kan kontakte Vibeke Sølling på mail visje@naestved.dk eller tlf. 55884123, hvis du har spørgsmål til bogsnakken. Du tilmelder dig her på hjemmesiden – men skynd dig, der er et begrænset antal pladser!

Der er Bogsnak i naturen den 31. august, den 28. september og den 26. oktober.

 

GennemseGennemse
  • Bog

Og den store flugt

Af Andrea Hejlskov (2013)
Dokumentarisk fortælling om en moderne familie med fire børn der flytter ud i en svensk skov og forsøger at skabe en ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Camino : en spirituel rejse

Af Shirley MacLaine (2001)
Shirley MacLaine (f. 1934) fortæller om sin 800 km lange pilgrimsfærd til Santiago de Compostela i det nordlige Spani...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

De 5 ting døende fortryder mest : hvordan mit liv blev forvandlet af samværet med døende

Af Bronnie Ware (2017)
Om hvordan forfatterens (f. 1967) arbejde med døende har lært hende at vise følelser, være tro mod sig selv og føle l...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Det lille hus på prærien

Af Laura Ingalls Wilder (2004)
Da Lauras far ikke kan forlige sig med de mange nybyggertilflyttere omkring huset i skoven, bryder de op og drager mo...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Æblemostreglementet

Af John Irving (2000)
Om Homer Wells' opvækst på et hjem for forældreløse børn, der også er en fødsels- og abortklinik. Med grotesk hu...
Læs mere