Anbefaling - Men altså... af John Cleese

12.08.15
John Cleese blev verdensberømt i 1970'erne bl.a. med Monty Pythons Flying Circus fulgt af tv-succes med "Fawlty Towers" - "Halløj på Badehotellet". Nu har han udgivet sine erindringer og det som forventet ret underholdende, men også eftertænksomt.

Cleeses biografi er kronologisk opbygget og i formen nem at gå til. Han beskriver sin opvækst og baggrund og søger at holde en munter tone, men med plads til alvoren. 

Cleese voksede op på landet og studerede jura på Cambridge. Her kom han via studenterrevyen for alvor i kontakt med skuespillerfaget. Juraen blev hurtig lagt på hylden til fordel for en karriere som skuespiller. Et ikke helt nemt, men til gengæld, uundgåeligt valg. Cleeses beretning giver et spændende indblik i den kreative proces og det hårde arbejde, som ligger bag en forestilling.

Det er til tider hårdt arbejde at være morsom. Cleese reflekterer meget over både processen og de opnåede resultater, og bogen er ikke kun en hyldest til kammeraterne og Cleese selv. Tværtimod er Cleese temmelig kritisk i forhold til sine egne frembringelser. Historierne er mange, og vi kommer vidt omkring. Man skal altså være klar på at følge den ofte noget gakkede fortælling over mange sider, tidsmæssige hop, indflettede reflektioner, sidehistorier og ironiske kommentarer. Det er en munter, letløbende og causerende stil, som underbygger de enkelte historier fint.

Cleese er blevet 75 år, og der er rigeligt med historier at fortælle. Man fornemmer, at der kommer et bind 2, og det vil bestemt underholde denne læser. 

Anmeldt af JLO, Skanderborg Kommunes Biblioteker.

GennemseGennemse
  • Bog

Men altså - : erindringer

Af John Cleese (2015)
Den engelske komiker og skuespiller John Cleese (f. 1939) beretter selvironisk om sin barndom med en anderledes famil...
Læs mere