Billede af Søren Kierkegaard
Søren Kierkegaard er emnet for en ny studiekreds på Næstved Bibliotek

Studiekreds om Søren Kierkegaard

31.01.19
Filosoffen Søren Kierkegaard har stor indsigt i det komplicerede menneskesind, og man bliver klogere på sig selv af at læse hans tekster. Derfor starter vi den 21. februar en studiekreds om Søren Kierkegaard på Næstved Bibliotek. Pladserne blev revet væk på kort tid.

Studiekredsen er for dig, der gerne vil læse Søren Kierkegaard men ikke rigtig kan komme i gang. Hans næsten 200 år gamle tekster kan være svære at få hul på. Selv om han levede i første halvdel af 1800-tallet, bliver han dog aldrig forældet, og han er værd at bruge tid på. Søren Kierkegaard er en global dansker, som bliver læst over hele verden, og der er mennesker, der lærer dansk udelukkende for at kunne læse ham på originalsproget. 

Man kan læse Søren Kierkegaard for at lære noget om ham, og sådan er der mange forskere, der læser ham. Og så kan man læse ham for at lære noget om sig selv, og det er det mest spændende. I studiekredsen vil vi gøre lidt af begge dele - læse om ham, og læse og tale om hvad han siger os hver især. Det sidste er måden, han gerne selv vil læses på. Han skriver til "hin enkelte", det vil sige til dig og mig. 

Studiekreds på højskolemanér

Studiekredsen foregår på højskolemanér med forberedelse hjemme og refleksion og samtale i gruppen. Hver gang får man nogle sider tekst med hjem, som kan sætte gang i refleksionen inden debatten på næste møde.

Teolog Gunhild Skytt Haastrup, som nu er pensioneret, står for studiekredsen. Hun fortæller om sig selv: "Jeg bruger en del af min tid på at læse noget af det, jeg ikke nåede, mens jeg arbejdede. For mange år siden læste jeg bl.a. "Sygdommen til Døden" af Søren Kierkegaard, og det var med til at ændre mit liv. Nu har jeg tiden til at få læst noget mere af ham. Og det bedste er at læse ham sammen med andre".

Alle pladser i studiekredsen er optaget - hvilket vidner om den store interesse for Søren Kierkegaard.