På rumkrydstogt ud i solsystemet
På rumkrydstogt ud i solsystemet

På rumkrydstogt i solsystemet

23.09.19
Efteråret byder på hele 7 naturvidenskabelige foredrag, når Næstved Bibliotek, BIO Næstved og Aarhus Universitet går sammen om at formidle den nyeste forskning.

Med professor i astrofysik Hans Kjeldsen tager vi på et enestående rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet. På en tænkt rejse fra Jorden besøger vi en række af planeterne, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer. Og ved hjælp af billeder og målinger foretaget af en lang serie af rumsonder vil vi se nærmere på verdener, som er meget forskellige fra vores egen planet, Jorden. 

Foredraget bliver illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA og ESA's rummissioner.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved

Et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, BIO Næstved og Aarhus Universitet tilbyder hele landet at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser indenfor naturvidenskaben.

Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben på Aarhus Universitet live ud til hele Danmark via streaming. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Foredragene dækker forskellige spændende områder. Denne sæson er der blandt andet foredrag med titlerne "På rumkrydstogt ud i solsystemet" "Mennesker i klimaets brændpunkter" og "Snedige bakterier".
   
I Næstved vil de offentlige foredrag blive vist i BIO Næstved, der lægger sal til samtlige 7 foredrag henover efteråret. Du kan se mere om de enkelte foredrag på Universitetets hjemmeside ofn.au.dk
 
"På rumkrydstogt i solsystemet" kan opleves i BIO Næstved tirsdag den 8. oktober kl. 19.00-21.00. Dette og de øvrige foredrag er gratis, og du kan bestille din plads i salen nu via biografens hjemmeside www.bio12345.dk/program/gratis-foredrag