Foto af Livshistorieworkshop på Fuglebjerg Bibliotek
Foto af Livshistorieworkshop på Fuglebjerg Bibliotek

Fortæl din livshistorie

09.06.16
Torsdag den 26. maj blev den sidste café-eftermiddag med livshistorie på Fuglebjerg Bibliotek afholdt.

Mange var mødt op til den 4. café-eftermiddag på biblioteket, hvor minderne og ting, der betyder noget for én var i fokus. Efter en kort præsentationsrunde og en fælles sang, gik bibliotekar Vibeke Sølling i gang med at fortælle om, hvad der sætter gang i minderne. Hun havde i dagens anledning medbragt sin ”erindrings-kuffert” fyldt med ting og minder fra sit eget liv. En kuffert fyldt med ting som studenterhue, singleplader med The Beatles, Elvis Presley, gamle kassette- og spolebånd, en dagbog, juleplatter, madopskrifter og meget mere. Deltagerne fik også en tur tilbage ad ”Memory Lane” ved at høre musiknumre som ”A Whiter Shade of Pale” (Procul Harum), ”Black Bird” (The Beatles) og ”In the Mood” (Glenn Miller). Og duften og smagen af bolsjer som Kongen af Danmark, Alteabolsjer og Bismarks Klumper var også med til at sætte gang i minderne.

Denne eftermiddag havde alle deltagerne medbragt en ting, der betød noget for dem. Og der var mange fine historier. Det gav god snak bordet rundt.

Selvkørende skrivegruppe i Fuglebjerg

Dette var den foreløbigt sidste fortælle-café på Fuglebjerg Bibliotek. I stedet oprettes der en selvkørende livshistorie-skrivegruppe til efteråret, hvor alle er velkomne.

- Der har længe været stor interesse for at skrive livshistorie. Og en stor del af deltagerne fra mine første workshops, Skriv din livshistorie, i 2011-2012 er stadig med på holdet. Jeg vil være der den første gang for at starte gruppen, som så mødes hver 14. dag eller en gang om måneden, alt efter behov. Jeg er med på sidelinjen med f.eks. temaer og emner, men deltager kun ca. hver 3. måned. Der skrives til hver gang samt læses op af det skrevne, når deltagerne mødes. I gruppen er der folk, der har deltaget i mine livshistorie-workshops gennem flere år, så de ved, hvad det drejer sig om, fortæller Vibeke Sølling og tilføjer, at det er en god mulighed for at komme i gang med livshistorien samt blive en del af et godt og positivt netværk.

Videre med livshistorien i Glumsø

Vibeke Sølling, som gennem flere år har været tilknyttet Fuglebjerg Bibliotek, er nu på Glumsø Bibliotek. Og derfor er det planen at starte en workshop-række med Skriv din livshistorie, hvor der startes fra bunden i efteråret i Glumsø. - Det er så fantastisk at komme i gang med at skrive og fortælle sin historie for andre. Ligeledes er det spændende og inspirerende at høre andre fortælle. Det giver netværk og livskvalitet, slutter Vibeke Sølling, som glæder sig til at komme i gang med et nyt hold.

Nærmere information vedr. den selvkørende skrivegruppe i Fuglebjerg og opstart af workshop i Glumsø kommer i de lokale aviser i august måned.