BOGglad

I 2021 uddelte Slots- og Kulturstyrelsen 24 mio. kr. fra BOGglad-puljen. Næstved Bibliotek og Borgerservice ansøgte puljen og fik tildelt 254.000 kr. som alle skulle bruges til at købe nye børnebøger til de af kommunens daginstitutioner som kom med i projektet.

Formålet med BOGglad-puljen er, at understøtte og stimulere børns møde med litteratur uden for hjemmet. 

12 daginstitutioner i Næstved Kommune er med i BOGglad: Alfehuset, Birkehegnet, Ellebæk, Eventyrhuset, Evigglad, Humlehaven, Kornblomsten, Kroppeloppen, Skattekisten, Stjernehøjen, Ved Diget og Ved Grøften. Der er indkøbt næsten 2.200 børnebøger fordelt på 210 titler som er bragt ud til institutionerne. Det betyder at næsten 900 børn i alderen 0-6 år vil få glæde af disse bøger.

De nyindkøbte børnebøger skal aktiveres og gøres let tilgængelige i daginstitutionerne, for derigennem at øge børnenes læselyst og glæde ved bøger.

På denne side vil der løbende komme til at ligge nye formidlingsvideoer, hvor børnekulturformidlerne formidler aktiviteter ud fra udvalgte bøger, til de 0-6 årige. Se videoerne ved at klikke på linket herunder. Man vil desuden kunne finde aktivitets kort til hver video, hvor man kan læse om de enkelte aktiviteter. De fleste aktiviteter kræver ingen eller meget lidt forberedelse.

Disse videoer kan frit benyttes af institutioner, forældre, bedsteforældre o.lign.

Vær opmærksom på, at vejledninger og ekstra materiale til de forskellige aktiviteter i formidlingsvideoerne ligger klar til print nederst på siden.

Formidlingsvideoer