Om dette arrangement

Tid
12:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
X-rummet
For hvem?

Udstilling: To graffitikunstnere slår sig sammen på biblioteket

De to graffitikunstnere ’Azit’ og ’Lints’ er gået sammen om en udstilling af værker, der på forskellige måder eksperimenterer med graffiti-mediet og skildrer den menneskelige rejse såvel som kontrasten mellem by og land.

De to erfarne graffitimalere kendt som hhv. Azit og Lints har slået pjalterne sammen om en fælles udstilling, der kommer til at pryde Næstved Biblioteks udstillingsområde X-rummet.

Azit er en erfaren skikkelse i det danske graffitimiljø, og hans arbejde afspejler rejsen som menneske, med indre konflikter, balance, kaos, kærlighed, med og modgang. Alt dette bliver blandet sammen og fragmenteret, med formål at dele noget af hans personlige rejse.  

Lints er også en garvet dansk maler med rødder i den urbane kunstscene. Som et barn af 80'erne er han stærkt påvirket af den grafiske stilart, han ville finde i tegneserier, videospil, skateboardgrafik, tegnefilm og graffiti. 

At vokse op i en lille landsby omgivet af natur, og dets mange dyr har også sat sine spor. Kontrasten mellem det urbane og det landlige lurer da også altid i hans arbejde. 

Fælles for de to kunstnere er deres dedikation til fordybelse i et værks tilblivelse samt lysten til at eksperimentere med forskellige medier, når de maler.