Foto: Line Jensen: Nicolai Lorenzen, Maj My: Josefine Barret
Foto: Line Jensen: Nicolai Lorenzen, Maj My: Josefine Barret

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 kr.
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

Hvordan får man tid til at leve?

Forfattersamtale mellem Line Jensen og Maj My Midtgaard Humaidan

Mød forfatterne Line Jensen og Maj My Humaidan i en samtale om at vælge at prioritere sin tid anderledes, valget om at leve tættere på naturen og hvor svært det kan være at løsrive sig fra normerne.  

Længslen efter et mindre travlt liv og ikke mindst et mindre kaotisk familieliv står centralt hos både forfatter Maj My Midtgaard Humaidan og forfatter og tegner Line Jensen. Begge har, i deres længsel, truffet valg om at flytte væk fra storbyen og tættere på naturen, i håbet om at skabe bedre tid og mere luft og ro omkring sig.

Line Jensen og hendes familie er netop (igen) flyttet fra København til Møn, efter en periode med alvorlig stress, for at komme tættere på ro og natur, og længere fra livet i storbyen, hvor alt føltes for tæt og for travlt.

Maj My og hendes familie flyttede til Ærø i 2015, og har siden forsøgt at skabe et alternativ til det travle hamsterhjul, med blandt andet hjemmepasning, hjemmeskoling og en reorganisering af arbejdslivet.

---

Om Line Jensen
Line Jensen har siden 2016 formidlet dagbogstegninger over hverdagslivet via instagram, som senere er blevet til flere bøger til både børn og voksne. Med sin lidt naive og humoristiske blyantstreg stiller Line Jensen skarpt på de udfordringer der opstår i et presset familieliv, når tiden er knap og man gerne vil nå det hele.

Line Jensen er tegner og forfatter til 5 bøger. Hun vandt Pingprisen i 2018 for hendes debut ”Hver dag starter det forfra”. For nyligt blev hun nomineret til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger for hendes bog ”Helmut på flugt”. I 2023 er samme bog nomineret til Blixen-prisen for årets børneudgivelse. 

Om Maj My
Maj My Midtgaard Humaidan er forfatter, journalist og mor til fire og har blandt andet boet og arbejdet i New York i flere år. Da børnene var små, traf hun og manden Kristian Humaidan et valg om at flytte til Ærø og hjemmepasse og hjemmeskole deres børn.

Maj My Midtgaard Humaidan fortæller i sine foredrag, på sin blog og i sin podcast ”Livsmanifestet” om bevidste livsvalg med udgangspunkt i hendes egen families normkritiske måde at leve på. I 2023 udkom hun med bogen ”Ærø-manifestet”, der med et eftertænksomt og poetisk sprog stiller normkritiske spørgsmål til den travle hverdag, som langt de fleste af os lever i. Derudover lever Maj My og hendes mand af at skabe retreats, familielejre og meditationer, som bygger på de temaer og værdier, der optræder i hendes bog.

Vi taler om tid
Arrangementet er en del af Næstved Biblioteks tema for efteråret, 'Vi taler om tid'. Gennem en række arrangementer sættes der fokus på tid som fænomen, hvad vi bruger tiden til og på og de diskussioner, det kan aflede.