Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

Benjamin Koppel: Annas sang

Benjamin Koppel fortæller om sin roman Annas sang i samtale med kulturformidler Jens Kryger Nielsen.

Benjamin Koppel, bragede ind på den litterære scene med sin første roman ”Annas sang” i 2022.

Romanen er en slægtskrønike om den musikalske familie, Koppelman og bygger på Benjamins grandtante Hannahs næsten 100-årige liv.

Hannah / Anna vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman i 1930’ernes København. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre, og da hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig i den unge idealist Aksel, er friheden og lykken inden for rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt. Hun bliver gift i Frankrig, og hendes musikalske drøm brister.

Annas sang” er en dramatisk og medrivende fortælling om pligtens pris, ensomhed, flugt, kvindeundertrykkelse og passion for musik, men også om livsmod og kærlighed.  
Benjamin Koppel vil samtale med  kulturformidler/bibliotekar Jens Kryger Nielsen om bogen og de beslægtede emner. 

Om Bejamin Koppel

Benjamin Koppel er en dansk musiker/saxofonist  som er rundet af en stor musikalsk familie.

Som 15-årig var han medstifter af soul/rock-orkestret Tournesoul og dannede samtidig sin egen jazz-kvartet, der i 1993 udgav debut-cd'en Benjamin Koppel Quartet. Han har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger. Blev desuden udnævnt til Ridder af Frankrig, Chevalier des Arts et des lettres i 2011 for sit musikalske virke.

Debuterede i september 2011 som forfatter med udgivelsen Ud af musikken (Gyldendal) skrevet i samarbejde med Casper Rongsted og i 202022 debuterede han som skønlitterær forfatter med ”Annas sang”.