Billede af Rønnebæksholm

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Kunsthal Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Sted
Rønnebæksholm
Arrangører
Næstved Bibliotek, Kunsthal Rønnebæksholm
For hvem?

Poesi og diaspora

Denne tirsdag skal vi beskæftige os med begrebet diaspora gennem poesien, mens vi sidder i udstillingen Diasporic Frequencies: Sacred Ecopoetics skabt af Jeanette Ehlers med Lydia Östberg Diakité og patricia kaersenhout.

Det er svært helt præcist at definere hvad en diaspora er, men mit ydmyge forsøg er at det er en gruppe mennesker, der ser deres (families) oprindelse som en del af deres identitet, men som nu bor et andet sted. Udstillingen tager afsæt i co-kurator Awa Konatés residency-ophold og forskning i dannelse, kolonihistorie og den afrikanske diaspora på Rønnebæksholm i 2022.

Konatés kuratoriske praksis såvel som Ehlers kunstneriske virke tager udgangspunkt i, at kunsten kan være med til at ændre, hele, og agere som et fælles mødepunkt for forskellige samfundslag. Læs mere om udstillingen her: https://roennebaeksholm.dk/events/diaspora-jeannette-ehlers-og-awa-konat...

Vi skal altså læse digte der udforsker og udfolder begrebet diaspora, og sammen snakke om dem – også i kontekst af udstillingen. Mød gerne op 10-15 minutter tidligere, hvis du vil have god tid til at dykke ned i udstillingen først.

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3-4 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet og udstillingen. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale hvor deltagerne selv tager agens og gerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller diaspora. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det vi læser.