Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Salen
For hvem?
Section

Hold Hjernen Frisk

Næstved Bibliotek starter en lightudgave af Hold Hjernen Frisk over 8 uger under overskriften ”Mænd, Motion og Mental sundhed – kulturelt samvær og aktiviteter i naturen”.

Den nye lightudgave af Hold Hjernen Frisk henvender sig til mænd i alderen 60-75 år, som er på efterløn eller pension. Rekrutteringen til projektet foregår i samarbejde med Næstved Sundhedscenter. Projektet omsætter forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet. 

I løbet af de 8 uger bliver deltagerne udfordret i naturen af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Allerede tirsdag den 31. august kl. 10.00-11.00 er der en kort intro, hvor deltagerne mødes over en kop kaffe/te på Næstved Bibliotek. 

Der er ingen forudsætninger for at deltage, når blot lysten til at deltage i aktiviteter, som kan være med til at holde hjernen frisk længere, er der. Du skal som udgangspunkt have mulighed for at deltage hver tirsdag. Og du skal være indstillet på at kunne gå kortere ture - også selvom det ikke er solskinsvejr!

Der er plads til 20 deltagere på holdet, og det er gratis at deltage. Skriv til Vibeke Sølling på visje@naestved.dk eller Jens Kryger Nielsen på jknie@naestved.dk, senest torsdag 15.7. kl. 10.00, hvis du ønsker en plads på holdet. Du vil få besked, om du er blandt de heldige senest i uge 34.

Gåture, fællessang, højtlæsning og minder 
Bibliotekarerne Vibeke Sølling og Jens Kryger Nielsen har sammen med relevante samarbejdspartnere planlagt et forløb med mange gode aktiviteter. Fællessang, gåture i Næstveds dejlige natur, højtlæsning og en kop kaffe/te er faste indslag. Gåturene vil blive kombineret med forskellige indslag, som sætter hjernen i gang, f.eks. en byvandring, god snak om minder og højtlæsning af fortællinger og digte, hvor tanker om teksten og livet deles.  

Kunst, gamle plader, skovture og fællesskab
En del af forløbet foregår på Kunsthal Rønnebæksholm, hvor deltagerne bl.a. får mulighed for at se på kunst, synge, tale om litteratur og ikke mindst nyde den skønne natur i området. Vi taler også om søvnvaner og hvilken kost en frisk hjerne behøver.

Hvorfor er det vigtigt at holde hjernen frisk?
I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang!

Fakta om Hold Hjernen Frisk
I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, omsætter projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbreder eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside.

Hvor foregår det?
Det foregår forskellige steder i Næstved, bl.a. Kunsthal Rønnebæksholm, Næstved Bibliotek og i naturen omkring Næstved. Vi starter op tirsdag den 7. september med en lille reception ved det nye område, ”Dråben” ved Næstved Bibliotek.

Hvornår foregår det?
8 tirsdage fra kl. 10.00-12.00 med start tirsdag den 7. september. Sidste dag er tirsdag den 26. oktober. Den 31. august kl. 10-11 vil der være en kort intro til forløbet, hvor deltagerne mødes over en kop kaffe/te i Salen på Næstved Bibliotek.

Samarbejdspartnere: Næstved Sundhedscenter, Kunsthal Rønnebæksholm, Billedskolen Storstrøm, Marianne Bonde, Dybsø Naturskole, DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet.