Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
20 kr.
Bibliotek
For hvem?

Skumringstime

På den tredje mandag i november, når solen går på hæld, og efterårsmørket sænker sig, inviterer vi - traditionen tro - indenfor til Skumringstime på Næstved Bibliotek.

Skumringstime er en del af Nordisk litteraturuge, som er et højtlæsnings- arrangement, hvor der læses op fra det samme stykke litteratur på biblioteker og kulturinstitutioner over hele Norden og Baltikum. Det er altid en tekst af en nordisk forfatter, som der læses op fra, og i år er valget faldet på Katrina af Sally Salminen fra Åland.

Til oplæsningen vil der som sædvanligt være levende lys, friskbrygget kaffe, lidt sødt - og som noget nyt skal vi lytte til et udvalgt musikstykke.

Om Katrina

Sally Salminens debutroman Katrina fra 1939 fik succes, da den første gang blev udgivet og er siden da blevet en klassiker. I bogen følger vi den unge Katrina fra Österbotten, der bliver lokket ind i et ægteskab med en fattig sømand, som tegner et forskønnet drømmebillede af parrets fremtid sammen. Da Katrina følger med ham til drømmenes Åland, viser virkeligheden sig at være betydeligt mindre romantisk, og hun støder på det ålandske klassesamfund. Historien om hendes liv i skærgården er en fantastisk læseoplevelse, hvor vi følger den stolte Katrina, som stædigt fortsætter med at kæmpe imod trods den modgang der møder hende.

 

Skumringstime præsenteres i samarbejde med Foreningen Norden, lokalafdeling Næstved/Fladså.