Morten Pape
Morten Pape

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Næstved Bibliotek
Store scene
4700 Næstved
Arrangører
For hvem?

Mød den prisvindende Morten Pape

Mød Morten Pape, som for nyligt har fået DR Romanprisen for den barske samtidsroman Guds bedste børn.

Morten Pape boede de første 20 år af sit liv i Urbanplanen på Amager. Og det er netop i det hårde miljø på Amager, at hans bøger foregår. 

Han debuterede i 2015 med romanen "Planen", hvor han skildrer opvæksten i den amagerkanske ghetto. Bogen er blevet kaldt en moderne dannelsesroman om at finde sig selv i et rodløst og multikulturelt univers, hvor vold og kriminalitet er en del af hverdagen. 

Samtidig fortæller den selvbiografiske roman også om, hvordan Mortens familie langsomt går i opløsning. Den barske og gribende historie, som fik gode anmeldelser, modtog Bogforums Debutantpris i 2015.  

Virkeligheden inspirerer
Morten Papes anden roman, "Guds bedste børn", fra 2018 foregår igen på Amagers barske gader og er ligeledes baseret på virkelige hændelser. Den socialrealistiske roman er en hjerteskærende og voldsom fortælling om racisme, vold, drab, hævn og svigt, hvor vi kommer tæt på unge på kanten af samfundet – svigtet af omverden og overladt til deres egen vrede. Handlingen er inspireret af et virkeligt mord, der blev begået på Amager i 2008.

Pris
0