Simona Abdallah
Simona Abdallah

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 13:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Simona Abdallah og den arabiske tromme

Kom og få endnu en fremragende musikalsk oplevelse denne lørdag middag, når dansk-palæstinensiske Simona Abdallah viser sine evner på den særlige trommer - en darbuka.

Siden teenagetiden har den dansk-palæstinensiske perkussionist Simona Abdallah kæmpet for sin personlige frihed. Vejen er gået gennem fire forlovelser, to ægteskaber og utallige opgør med familien, som har forsøgt at få hende til at slå sig til ro som en god, arabisk hustru. For det har hun aldrig ønsket at blive. Derudover er den 40-årige dansk-palæstinenser formentlig den eneste professionelle kvindelige trommeslager med arabisk baggrund, der spiller på den traditionelle tromme. I verden. 

Simona fortæller ”Når man er låst fast og føler sig presset op i en krog, må man afreagere på noget. Og der havde jeg min så min tromme”. Endvidere beretter hun ”Jeg har formået at få friheden til at stå på egne ben uden samtidig at miste min familie. Jeg vil gerne vise andre som mig, at det er muligt. Rollemodeller er vigtige – og det er jo ikke fordi, jeg gør beskidte ting. Jeg skaber god energi og glæde med min musik.”

Kom og oplev en times trommespil i verdensklasse og måske fortæller Simona også lidt om sit liv. 

Gratis - ingen tilmelding - bare mød op!

Se Simona Abdallah spille på Eid Festival i London i 2018:

Materialer

Reservér
  • Bog

Lykkens brud : Simona Abdallahs historie

Af Simona Abdallah, Minna Grooss (2012)
Læs mere