Billede af Alan gilbert og Nikolaj Koppel
Alan Gilbert og Nikolaj Koppel taler om musikkens betydning

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:05
Pris
25 kr.
Bibliotek
For hvem?

Operabiograf og stjernedirigenter

Oplev Benjamin Brittens opera Noye's Fludde med 250 medvirkende direkte fra Berwaldhallen i Stockholm, når begivenheden livestreames til Næstved Bibliotek.

Inden den direkte transmission fra Stockholm går stjernedirigenten Alan Gilbert på scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København i samtale med Nikolaj Koppel. Også denne samtale livestreames til Næstved Bibliotek, som dermed kan tilbyde en helt særlig musikalsk oplevelse i operaens verden. 

Samtale om musikkens betydning

Det Kongelige Bibliotek har inviteret chefdirigent, violinist og tidligere musikdirektør for The New York Philharmonic amerikanske Alan Gilbert til en samtale med Nikolaj Koppel, som er pianist, tidligere chef for P2, samt underdirektør og musikchef i Tivoli i København. De to musikere vil tale om kunsten at fortolke og åbne op for klassikerne. Hvordan gør man de gamle mesterværker attraktive for et moderne publikum? De vil også tale om, hvorvidt musik og kultur kan skabe opmærksomhed omkring vor tids mest presserende emner.

250 musikere live fra Stockholm

Efter samtalen følger den direkte live-transmission fra Sveriges Radios Koncertsal, Berwaldhallen, hvor Benjamin Brittens opera Noye’s Fludde med 250 medvirkende musikere opføres. Publikum vil få en unik mulighed for at komme helt tæt på symfoniorkestrets musikere og optrædende i den filmede produktion, der tilbyder en anderledes dramatisk koncertoplevelse.

Program:

Kl. 15:30: Dørene åbnes
Kl. 15.50: Indledning ved operaentusiast Gert Svendsen
Kl. 16.00-16.45: Nikolaj Koppel i samtale med Alan Gilbert live fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København
Kl. 16.45-17.00: Pause
Kl. 17.00-18.05: Noye’s Fludde live fra Berwaldhallen i Stockholm

Der serveres kaffe/te og isvand. Billetpris: 25 kr.