Grammofonplade spilles på bibliotekets pladespiller
Grammofonplade spilles på bibliotekets pladespiller
Vibeke står med "Magi i luften"
Vibeke står med "Magi i luften"

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
20 kr.
Bibliotek
For hvem?

Musik og litteratur hænger sammen

"Find dine plader frem" - Bibliotekets ”pladevenner” tager fat på et nyt tiltag, hvor vi kobler musikken med litteraturen.

Siden efteråret 2017 har en gruppe musikinteresserede mødtes jævnligt på Næstved Bibliotek for at spille deres gamle plader og tale om dem. Sidst mødtes bibliotekets ”pladevenner” i anledning af Kulturnatten, hvor de holdt åbent hus i Vinylcaféen. Og i Spil Dansk ugen (den 29. oktober kl. 19.00- ca. 21.30) er der også gang i de danske skiver. 

- I gruppen har vi løbende talt om, at der er mange musikere, som skriver om deres liv og musikalske karriere. Ligeledes er der flere forfattere, som omtaler musik i deres bøger. Og det er nu blevet til et nyt tiltag, Musik og litteratur, hvor vi kobler musikken med litteraturen, fortæller bibliotekar Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek, som sammen med kollegaen Thomas Damholt står bag tiltaget med at finde de gamle plader frem.         

Magi i luften

Vi lægger ud med et kort oplæg om rock- og jazzmusikeren Mona Larsens nye bog: Magi i luften (2019) og spiller et par musikeksempler fra hendes karriere i bandet Halberg Larsen (1981-1985). Denne aften skal deltagerne spille og lytte til dansk musik fra 1980’erne. Som noget nyt skal vi være i området ved Lille Scene, hvor bibliotekets musiksamling står. Så mangler du noget musik, kan du måske finde det her. 
Kom til en hyggelig aften, hvor vi hører om en musikbiografi og lægger skiver, der hænger sammen med tidsperioden, på pladespilleren. Arrangementet for bibliotekets ”pladevenner” er også åbent for nye deltagere. 

Vi holder arrangementet ved Lille Scene, hvor bibliotekets musiksamling står med mulighed for at finde musik her.

Gratis, men der betales 20 kr. for kaffe/te og kage. Tilmelding til: visje@naestved.dk   

Pris
20

Materialer

Mona Larsen (f. 1948): Magi i luften
Reservér
  • Bog

Magi i luften

Af Mona Larsen (f. 1948) (2019)
Sangerinde Mona Larsen (f. 1948) fortæller om sin opvækst i en hårdt belastet familie i 50'ernes København, karr...
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Transit

Af Halberg Larsen (1998)
Læs mere