Om dette arrangement

Tid
19:30 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Store Scene
For hvem?

Litterær koncert med Kristina Holgersen

Oplev musik og litteratur smelte sammen på smukkeste og forunderligste vis, når Kristina Holgersen fremfører sine musikalske fortolkninger af tekster af forfatterne Helle Helle og Leonora Christina Skov.

Sidste år udgav den prisbelønnede sanger og sangskriver Kristina Holgersen albummet ’Kapow Goodbye’ i samarbejde med bestsellerforfatteren Leonora Christina Skov. Holgersen har skrevet musik og lyrik ud fra konkrete passager i Skovs to erindringsromaner ’Den, der lever stille’ (2018) og ’Hvis vi ikke taler om det’ (2021). Albummet er blevet modtaget med 5-stjernede anmeldelser i f.eks. Gaffa og Kristeligt Dagblad.

Det er langtfra første gang, at Kristina Holgersen samarbejder med stærke danske kvindelige forfattere. I 2016 udgav Holgersen albummet ’To slags mørke’, som ligeledes er skabt på baggrund af uddrag fra Helle Helles forfatterskab og romankarakterer.

Aftenens koncert lader litteratur og musik smelte sammen, når Kristina Holgersen spiller numre fra begge albums i et trio-format sammen med Line Felding på Cello og Kasper Kaae på guitar. 

Under koncerten fortæller Holgersen om, hvad der gav hende ideen til at omsætte dele af Leonora Christina Skovs og Helle Helles forfatterskab til musik, om samarbejdet med forfatterne og om de enkelte sange og de passager i skønlitterære værker, sangene er født ud af.

Koncerten er gratis men kræver tilmelding. Følg linket og bestil din billet via Place2Book.

Om Kristina Holgersen 
Kristina Holgersen har sit eget unikke ståsted på den danske musikscene. To gange er Holgersen nomineret til Carl Prisen som Årets Tekstforfatter. I 2020, hvor hendes egen lyrik også talte samarbejder med Josefine Klougart og Niels Skousen og senest i 2022 for albummet Kapow Goodbye i samarbejde med Leonora Christina Skov. Senest har hun samarbejdet med Stine Pilgaard om forestillingen ’Ø’ samt sangen ’Forårssang uden håb’, der er trykt i den nye Højskolesangbog. 

En del af Mærk musikken
Koncerten er en del af tiltaget ’Mærk Musikken’. Her er en række, større aktører i Næstved gået sammen om at markere, hvor meget musik der egentlig kan opleves rundt omkring i kommunen. 
Mærk Musikken-ugen er henlagt til uge 44, hvor der bydes på en række musikalske tilbud for musikinteresserede.