Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser
Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Vi mødes på parkeringspladsen ved skoven op til Rådmandshaven i Næstved.
For hvem?

Bookwalk i Næstveds natur: AFLYST

Bookwalk-læseklub i Næstved, hvor vi taler om bøger, mens vi går langs med Susåen og ind i Herlufsholm Skoven. Aflyst pga. 14-dages lukning.

En god kombination af litteratur, natur og sundhed. Vi læser en bog til hver gang og taler om den, mens vi går rundt ude i naturen. Vi vender forskellige aktuelle emner. Deltagerne får læst bøger, som de ikke nødvendigvis ville have læst og det er nn god mulighed for at skabe netværk. Vi læser en bog til hver gang.

Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur ved Susåen og i den skønne Herlufsholm Skov. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Vi slutter af på Næstved Bibliotek med en kop te eller kaffe.

Temaet dette forår er FATTIGDOM, baseret på FNs Verdensmål, Afskaf fattigdom, som er et af de 17 verdensmål, som Næstved Bibliotek har fokus på i 2020. I foråret er der særligt fokus på "Afskaf fattigdom", "Stop sult" og "Sundhed og trivsel".

De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Kirsten Thorup: Tilfældets Gud, Merete Pryds Helle: Folkets skønhed og Birgit Alm: Om et par år. Den første bog kan hentes på Næstved Bibliotek fra den 9. marts.

Læsning som terapi er slet ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som "medicin for sjælen". Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur. 

RENT PRAKTISK: Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km rundt fra Rådmandshaven, langs Susåen og over den hvide bro gennem Herlufsholm Skoven til Næstved Bibliotek. Husk gode sko og evt. noget at drikke. 

Gratis, men tilmelding her på siden. 

Pris
0

Materialer

  • Bog

Tilfældets gud : roman

Af Kirsten Thorup (2011)
Læs mere
  • Bog

Folkets skønhed

Af Merete Pryds Helle (2016)
Læs mere
  • Bog

Om et par år

Af Birgit Alm (f. 1967) (2017)
Læs mere