Vi Nørder #3 – drag med Tinus de Schunard

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Store Scene
For hvem?

Vi Nørder #3 – drag med Tinus de Schunard

”Cover girl, put the bass in your walk” og find vej til Næstved Bibliotek, når vi nørder os helt ned i den farvestrålende og pailletglimtende verden af drag sammen med Danmarks førende dragqueen, Tinus.

Der var engang, hvor drag var undergrund. En kunstform med massevis af fordomme. Sådan er det ikke længere.

Takket være programmer som ”RuPaul’s Drag Race” og serien ”Pose” (og ”Danmarks yngste dragqueen”, som aftenens hovedperson spiller en stor (moder)rolle i), er drag blevet mere mainstream end nogensinde før. Man kan opleve drag i tv, på magasinforsider, i podcasts og selvfølgelig på alverdens scener, hvor dragqueens og dragkings performer røven ud af deres padding-fyldte strømpebukser.

Foredrag om drag med Tinus
I Danmark kan man ikke sige drag uden også at nævne Tinus – en af de største og mest succesrige dragqueens i landet. Derfor har vi inviteret Tinus til at gøre os klogere på kunstformen drag.

I sit foredrag vil Tinus også sætte fokus på de problematikker og tanker han har i forbindelse med at stikke ud i samfundet og vokse op i et muslimsk/kristent hjem. For selvom man serverer glamazon realness all night long, er det ikke nødvendigvis en dans på roser at være dragartist.

Om Tinus
Tinus er Danmarks førende dragqueen. Hans fulde navn er Tinus de Schunard, men kendes blot som Tinus i sit professionelle virke som dragqueen. Kostumerne og parykkerne designer og syr han selv, sangene synger han frem for at mime til dem (eller lip synce, som man også kalder det) og cv’et er alen langt. Tinus optræder med burlesque, cabaret, can can, sang, skuespil og til tider også som bingoopråber. Tinus må siges at være lidt af et renæssancemenneske.

Vi Nørder
”Vi Nørder” er overskriften på en arrangementsrække på Næstved Bibliotek. Idéen er, at vi hver gang kaster os over et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel, og at man som deltager får og gerne deler fascinerende viden, man ikke anede man manglede!

Du kan læse mere om drag i denne artikel.