Foto af hånd med kartoffelplante i

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
15:30 - 17:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Foredrag

Planter i bevægelse

08.08.17
Udstillingsinspektør Anna Vestergaard Jørgensen fortæller om den aktuelle udstilling på Rønnebæksholm.

Planter er overalt omkring os. De er den buket, vi giver til en elsket, og de er græsset, vi ligger på om sommeren. De er den salat, vi spiser, og de er buskene, der gemmer på barndommens huler. 

Og alligevel, så er planter meget mere end det, vi opfatter og oplever gennem hverdagens gøremål. 

Planter er en central del af debatten omkring et klima i krise og de har et fantastisk æstetisk potentiale – som mad, som billeder og ikke mindst som noget, vi kan tænke med. 

For det er ikke bare mennesker, der flytter og bevæger planter – planterne bevæger også os.

I sommeren 2017 flytter planterne ind på kunsthallen Rønnebæksholm, når danske og internationale kunstnere mødes i udstillingen Planter i bevægelse. 
Kunstnerne kommer fra så forskellige steder som Danmark, Japan, Sverige, Hongkong og Australien, men alle har de tilfælles at de arbejder med planter i deres kunst. Fra gamle kartoffelsorter til skulpturer af tørrede planter og fra videnskabelige installationer til fotografier af invasive plantearter. 

Tirsdag d. 8. august kl. 15.30 kan du blive klogere på udstillingen, når udstillingsinspektør på Rønnebæksholm, Anna Vestergaard Jørgensen, vil fortælle om udstillingen, kunstnerne og arbejdet bag sommerens store udstilling på Rønnebæksholm. 

Foredraget er gratis og alle er velkomne.
Du skal melde dig til ved at klikke på "Køb/bestil billet(ter)" ovre til højre.