Kemikalier i hverdagen
Kemikalier i hverdagen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 kr.
Bibliotek
For hvem?

OBS: Aflyst. Kemikalier i hverdagen - sædceller på afveje.

Den prisbelønnede forsker Anders Rehfeld besøger Næstved Bibliotek og fortæller om kemikaliers skadelige indvirkning på reproduktionsevnen.

De fleste kender nogen, der er ufrivilligt barnløse, og ved, hvor belastende dette er for de ramte par. Ufrivillig barnløshed rammer i dag 10-20% af alle par, og hvert 10. barn i Danmark kommer til verden efter kunstig befrugtning. En stor del af disse par har aldrig kunnet få en forklaring på, hvorfor de ikke kunne blive gravide.

Hverdagens kemikalier gør det svært

Ny forskning viser, at almindelige kemikalier, som vi alle er eksponeret for i hverdagen, kan forstyrre cellerne og gøre det sværere at blive gravid.

Læge Anders Rehfeld fra Institut for Cellulær og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet fortæller om sin forskning på området, og hvad han mener, vi kan gøre fremover, for at dagligdagens kemikalier ikke skal forstyrre naturens gang. Anders Rehfeld vandt Ph.d. Cup 2018, netop for sin fremragende formidling af dette emne. Ph.d. Cup er en formidlingskonkurrence, udviklet i et samarbejde mellem Information, Danmarks Radio og Lundbeckfonden.
 

OBS: Aflyst