Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Salen
For hvem?
Arrangør

Hvordan fungerer hjernen? - et naturvidenskabeligt foredrag

Vores hjerne består af 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan styrer hjernen os? Og hvorfor svækkes vores færdigheder ofte med alderen? Hør om den nyeste hjerneviden og om de hjernesygdomme, forskerne kæmper mod.

Hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Til dette foredrag hører du om, hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

Foredraget vil blive streamet live fra Aarhus Universitet kl. 19.00, så kom gerne senest 18.45.

Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål online efter foredraget. 

NB: DENNE LIVESTREAMING FOREGÅR I SALEN

---

Om foredragsholder Leif Østergaard

Leif Østergaard er uddannet læge og astronom. Han arbejder både som professor og centerleder for ’Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab’ (CFIN) ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og som overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital.

Leif forsker i årsagerne til alvorlige hjernesygdomme. Hans forskningsresultater har medvirket til at forbedre diagnostik og behandling af bl.a. blodpropper i hjernen, samt til en ny forståelse af demens.

I 2016 udkom Leif Østergaards bog ’Hjernen’ i serien ’Tænkepauser’ fra Aarhus Universitetsforlag. Bogen udkom i 2023 på engelsk.