Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:30
Pris
20 kr.
For hvem?

Foredrag om Lise Nørgaards liv

Et levende og perspektivrigt foredrag om Lise Nørgaards liv og værk, fyldt med filmklip, humør og pep – præcis som Lise Nørgaard selv kunne lide det.

På baggrund af biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år” fortæller forfatter, journalist og foredragsholder Jacob Wendt Jensen historien om Lise Nørgaards liv og værk. Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske og forfatter til blandt andet tv-serien ”Matador”.

Foredraget handler både om Lise Nørgaards liv og værk og om venskabet mellem Jacob Wendt Jensen og Lise Nørgaard.
Foredraget er velsignet af Lise Nørgaard selv. Da Jacob Wendt Jensen i sin tid fortalte Lise Nørgaard, at han ville holde foredrag om hendes liv, svarede hun: ”Held og lykke med det. Du vil sikkert gøre det bedre end jeg!”

Om Lise Nørgaard og Jacob Wendt Jensen
Jacob Wendt Jensen lærte for alvor Lise Nørgaard at kende, da han gik i gang med at skrive biografien ”Lise Nørgaard – de første 100 år”, som udkom i 2017. Siden den gang har han desuden skrevet bøger om både Matador og Huset på Christianshavn, og i 2020 redigerede han citatsamlingen ”Livet ifølge Lise Nørgaard”.

Foruden biografien om Lise Nørgaard har Jacob Wendt Jensen også skrevet om Ove Sprogøe, Poul Bundgaard, Victor Borge og mange flere.